Južno krilo Banjalučkog kliničkog centra dobilo trajnu upotrebnu dozvolu

Objavljeno: 14. 8. 2016 u 11:49h

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske dalo je trajnu upotrebnu dozvolu Južnom krilu Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske jer su uspješno završene sve planirane aktivnosti na projektu njegove izgradnje.

Rješenjem za trajnu upotrebnu dozvolu, UKC Republike Srpske dobio je zakonsko odobrenje da koristi novoizgrađeni objekat Poliklinike – Južno krilo, koji je izgrađen prema investiciono-tehničkoj dokumentaciji koju je kontrolisala i odobrila komisija za tehnički prijem, te odobrenjima nadležnih institucija i propisima za takvu vrstu objekta, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Poliklinika je počela sa radom početkom godine i UKC je raspolagao privremenom upotrebnom dozvolom za rad u Poliklinici – Južnom krilu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je ovo konačna potvrda da su radovi na izgradnji objekta pod vođstvom Ministarstva izvedeni u potpunosti u skladu sa planiranim projektom.

“Sa ponosom možemo istaći da ovaj objekat ispunjava sve potrebne uslove i da Poliklinika danas radi punim kapacitetom”, naveo je Bogdanić.

U Poliklinici su smještene prijemne i specijalističke ambulante klinika Centralnog medicinskog bloka – za kardiovaskularne bolesti, za unutrašnje bolesti, za neurologiju, za onkologiju, za ORL, za očne bolesti i Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju.

U okviru Poliklinike UKC Srpske rade i zavodi za nuklearnu medicinu i za kliničku laboratorijsku dijagnostiku, kao i specijalističke ambulante Klinike za psihijatriju.

Savremena Poliklinika u prosjeku dnevno pacijentima pruži 1.350 dijagnostičkih procedura, a od početka rada ambulanti u Poliklinici-južnom krilu urađeno je ukupno 310.548 dijagnostičkih procedura.

Broj pacijenata koji su ostvarili zdravstvenu zaštitu u Poliklinici od početka rada ambulanti u ovom dijelu UKC je 196.873.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/juzno-krilo-banjaluckog-klinickog-centra-dobilo-trajnu-upotrebnu-dozvolu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])