Pauk najaktivniji u naselju Sime Matavulja

Objavljeno: 13. 8. 2016 u 13:24h

“Pauk” služba je od početka godine zbog nepropisno parkiranih vozila najviše intervenisala u naselju Sime Matavulja u centru grada te u ulici Brace Potkonjaka u Obilićevu.

Potvrdio je šef Odsjeka za parkinge i garaže Branimir Paopić i dodao da je glavni razlog nedostatak parking mjesta pa vlasnici svoje četvorotočkaše ostavljaju na trotoarima, zelenim površinama, ispred tuđih garaža, na kolovozu  i slično.

“Kada je u pitanju naselje Sime Matavulja parkiranje  je dugogodišnji problem. Na malom prostoru se nalazi mnogo institucija i objekata. Osim brojnih stambenih zgrada tu su i bolnica, Fondovi zdravstvenog i penzijskog osiguranja, Služba hitne pomoći, Zavod za transfuziju, marketi i druge institucije tako da je velika frekvencija vozila a nema dovoljno parking mjesta za sve” – rekao je Papić.

Objasnio je da je slična situacija i u Obilićevu te da je najkritičniji prostor oko tamošnje sportske dvorane i nekadašnje zelene pijace.  

“U toku je izgradnja oko 40 novih parking mjesta kod Gradskog mosta i nadamo da će ona ublažiti tu problematiku” – kazali su u ovom odsjeku.

Predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Milenko Jaćimović je rekao da su u ovim dijelovima grada gusto izgrađene lamele stambenih zgrada te da nema dovoljno mjesta za parkiranje.

“Problem je što su i prostorne mogućnosti za izgradnju novih parkinga ograničene tako da je teško tu naći rješenje” – kazao je Jaćimović.

Smatra da kažnjavanje vozača treba biti posljednja opcija.

“Prvo trebamo obezbijediti dovoljno kapaciteta da vozači mogu parkirati auta pa onda početi sa kažnjavanjem onih koji se toga ne pridržavaju. Nažalost ima i onih koji se i pored parking mjesta nepropisno parkiraju jer ne žele  potrošiti jednu marku za sat parkiranja” – kazao je Jaćimović.

Banjalučanin Dragan Abutović smatra da je nemoguće naći parking u centru grada.

“Smatram da je najgore u nekadašnjem naselju Ante Jakića a danas Sime Matavulja.  Nije važno u koje doba dana se dođe sva su mjesta uvijek zauzeta. Zbog zdravstvenih problema često moram ići ljekaru i ovjeravati zdravstvenu knjižicu. Zbog toga često moram parkirati auto daleko od tog naselja”  – rekao je Abutović. 

Intervencije

Prema podacima Odsjeka za parkinge i garaže “Pauk”  službaje od početka godine imala 1.456 intervencija a od naplate kazni za započeto premještanje i čuvanje vozila na depou u gradsku kasu se slilo se 75.370 KM. U istom periodu 2015. godine, zabilježeno je nešto manje intervencija 1.437 ali prihod ostvaren u budžet grada je bio nešto veći i iznosio je  76.330 KM.

Izvor: Glas Srpske 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pauk-najaktivniji-u-naselju-sime-matavulja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])