Banjaluka: Djeca u školu idu preko opasnog mosta (Video)

Objavljeno: 13. 8. 2016 u 09:44h

Uništen put, most iz kojeg vire žice, tromeđa Ade, Vrbanje i Debeljaka potpuno zarasla u korov…

Iako nas od Gradske uprave i Banskog dvora dijeli samo četiri kilometra živimo kao u džungli, pričaju mještani. Nova školska godina samo što nije, pa roditelji strahuju, za bezbjednost djece, jer jedini put do škole “Stanko Rakita” vodi preko propalog Žutog mosta.

Žuti most, žale se mještani, odavno nije bezbjedan ni za vozače ni za pješake. Krateri se nalaze bukvalno na svakom mjestu,a čim padne prva kiša situacija se dodatno pogoršava.

Dragojlo ima dvojicu unuka, jedan ide u treći, drugi u šesti razred. Kad naiđe vozilo, kaže, djeca bježe u ćoškove i hvataju se za šipke na mostu. Već dvije godine, strijepi za unuke i moli nadležne da nešto poduzmu.

“ Džaba, zvao sam ja, pošto sam deda, sin i snaha na poslu. Svi su obećavali da će biti nešto, u opštini sam se obraćao , slali su inspekciju, ali uglavnom stoji to tako od 2014-te. To je užas”, kaže Dragojlo Panić.

” Oštećen je most, žice vire, roditelji strahuju da neće dijete propasti. Ovdje ima i saobraćaja ujutro, popodne, i ova neošišana živica totalno ugrožava sigurnost djece”, izjavio je  Vito Pejaković, predsjednik Savjeta MZ Ada.

Kad pređu most đake čekaju nove prepreke, da bi se sklonili od rastinja u kojem se lijegu zmije, upadaju u kratere. Najgore je kad padne snijeg. Školski domari povremeno očiste put, ošišaju korov, ali to nije dovoljno.

“Tu imamo učenika od prvog do devetog razreda i stvarno nam to problem predstavlja. I roditelji nam stalno opravdano upućuju kritike. Obraćali smo se nadležnima, Gradskoj upravi, Odjeljenju za komunalne djelatnosti, Savjetu MZ dobili smo obećanje, ali ostalo je samo na tome”, rekao je Milenko Dujaković v.d.direktora OŠ” Stanko Rakita”.

Stiglo je i novo. Iz Gradske uprave obećavaju da će čim saniraju saobraćajnice na Laušu, početi sa radovima na Žutom mostu i oronulom putu do škole, ali ne preciziraju kada.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-djeca-u-skolu-idu-preko-opasnog-mosta-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])