Banjaluka: Tržnica nudi 0,70 KM po akciji Čistoće

Objavljeno: 11. 8. 2016 u 12:36h

Preduzeće “Tržnica”, u čijem se vlasništvu nalazi 26,1 odsto akcija “Čistoće”, objavilo je zvaničnu ponudu za preuzimanje vlasničkog dijela ostalih akcionara ove firme, a “Tržnica” je spremna svaku akciju platiti 0,70 KM.

Riječ je o obaveznoj ponudi koja, u skladu sa Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava, nalaže da vlasnik više od 25 odsto akcija neke firme mora ponuditi ostalim akcionarima otkupnu cijenu za njihov vlasnički udio u toj firmi.

“Tržnica” obezbijedila bankarsku garanciju vrijednu 3,22 miliona KM kod Rajfajzen banke a navedena sredstva su namijenjena za plaćanje svih akcija obuhvaćenih ponudom”, naglašeno je u  ponudi o preuzimanju.

Najveći akcionari “Čistoće” su Grad Banjaluka koji posjeduje 30 odsto akcija ove firme i pomenuta “Tržnica” sa 26,1, a značajne udjele imaju i investicioni fondovi VB i “Aktiva invest” te Fond za restituciju RS.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-trznica-nudi-070-km-po-akciji-cistoce/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])