“Žikina šarenica” po drugi put u Banjaluci (Video)

Objavljeno: 8. 8. 2016 u 10:19h

Veseli karavan “Žikine šarenice” preselio se za vikend u Srpsku. Nakon prve stanice u Prijedoru, zaustavio se kod Kastela na oduševljenje okupljenih Banjalučana.

Dok su Vrbasom plovili dajakaši i kajakaši, na obali se pjevala ojkača, igralo kolo, spremale raznovrsne domaće đakonije. U čast Žike i njegove emisije Maja je sa drugaricama pripremila neobičnu tortu u obliku kotlića, ali nije propustila da ukrčka i onaj pravi, za svaki slučaj.

“Radili smo po recepturi apatinskog ribljeg paprikaša s tim da smo dodali konjaka i ima i jedna tajna koju ne mogu da vam odam. Sve je naše, riba je naša, sve iz Banjaluke”, ističe Maja Jovanović.

Domaćin emisije Žika priznaje da ga za Banjaluku vezuju posebna osjećanja. Tu je, priča, služio vojni rok i uvijek se osjeća prijatno, kao kod svoje kuće.

“Maštao sam da sretnem jednu od tih sedam Banjalučanki kad sam bio slobodan i mlad, kažu da kod vas na jednog dolazi sedam. Nije me zadesila nijedna, pa sam otišao kući bez Banjalučanke, ali lijepo smo se družili, nekako mi je Banjaluka uvijek u malom mozgu, uvijek drag grad, dragi ljudi”, kaže Živorad Žika Nikolić, novinar i TV voditelj.

Gdje je Žika tu je veselje, a pravog veselja nema bez muzike. Apsolutna zvijezda bio je Miroslav Ilić, koji je razgalio publiku. Čim je čuo da nastupa u blizini, Žika ga je pozvao u goste.

“Nanjušio je on da sam ovdje, a nisam mogao da ga odbijem, ali sam mu pola familije ‘snizo’ jutros, legao sam u pola 5, vidi podočnjake, zato sam i stavio naočare”, rekao je pjevač Miroslav Ilić.

U Turističkoj organizaciji Banjaluke nadaju se da su za dva sata programa uspjeli da pošalju najljepšu razglednicu ljepotice na Vrbasu i da će nakon “Žikine šarenice”, oni koji nisu bili poželjeti da je posjete, a oni koji jesu, da joj se vrate.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zikina-sarenica-po-drugi-put-u-banjaluci-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])