Unaprijediti postojeću i formirati novu turističku ponudu

Objavljeno: 7. 8. 2016 u 13:56h

Član Tima za razvoj ekonomskog sektora Ujedinjene Srpske Biljana Poparić Stojanović smatra da je potrebno unaprijediti postojeću i formirati novu turističkiu ponudu Banjaluke.

Ona je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je za unapređenje turističke ponude grada potrebno stvaranje novih atrakcija interesantnih za inostrane posjetioce, te očuvanje, obnova i održivo korištenje kulturne baštine.

“Potrebna je restauracija i revitalizacija tvrđave `Kastel` kao prepoznatljivog kulturno–istorijskog spomenika i simbola grada u cilju vizuelnog identiteta grada”, dodala je Stojanovićeva.

Prema njenim riječima, Banjaluka je pogodna za razvoj zdravstvenog, kongresnog, seoskog, eko i avanturističkog turizma, te je potrebno povezati turističku ponudu grada sa onom u regionu i BiH.

Stojanovićeva smatra da je vožnju dajaka Vrbasom uvrstiti kao redovnu turističku ponudu, što bi otvorilo i nova radna mjesta.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/unaprijediti-postojecu-i-formirati-novu-turisticku-ponudu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])