Međunarodna potraga za banjalučkim hakerima: Prevara teška 50.000 KM

Objavljeno: 3. 8. 2016 u 09:48h

Zorica i Kristina Vučan sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa prevarom, utajom i prevarom teškom više od 50.000 KM.

Federalna uprava policije, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Livnu raspisala je međunarodnu potjernicu za Zoricom Vučan (48) i njenom kćerkom Kristinom (25) iz Banjaluke, koje se sumnjiče za udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa prevarom, utajom, te kompjuterskom prevarom “teškom” više od 50.000 maraka.

Na zvaničnoj internet-stranici FUP-a navedeno je da se traži njihovo hapšenje i ekstradicija.

Kako se saznaje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Livanjskog kantona, protiv Zorice i Kristine Vučan Tužilaštvu je upućena krivična prijava jer su početkom godine, tačnije u januaru, putem prevare s internet plaćanjem, uspjele skinuti veću sumu novca sa računa jedne livanjske firme.

“Novac su prebacile na svoje račune, koje su imale otvorene u nekoliko banaka na području Banjaluke”, rekao je portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Dalje se navodi da su njih dvije dio novca uspjele podići, dok je dio u međuvremenu blokiran, čim se saznalo za prevaru.

Opštinski sud u Livnu naredbu za raspisivanjem potjernice donio je polovinom maja ove godine, nakon što su ove osobe postale nedostupne organima gonjenja.

Izvor: faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/medunarodna-potraga-za-banjaluckim-hakerima-prevara-teska-50-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot