Banjaluka: Odstrijelio rijetkog srndaća “devetoroga” (FOTO)

Objavljeno: 31. 7. 2016 u 11:21h

Dugogodišnji lovac iz Banjaluke Darko Bogovac odstrijelio je u mjestu Cerici na Maloj Kozari srndaća sa “devet rogova”.

Ovaj član Lovačkog udruženja “Potkozarje” iz Piskavice potvrdio je da je riječ o još nezabilježenom fenomenu u lovištima na području Banjaluke.

“Odstrijelio sam ga lovačkim karabinom u subotu, u pet časova ujutro. Izgleda da je bio neoprezan. Tokom parenja je `ganjao` srnu i iz bujadi izletio pred mene… I odmah nas je iznenadilo to što ima čak devet rogova ili parožaka”, istakao je Bogovac.

On je objasnio da je kod srndaća uobičajeno da imaju šest, vrlo rijetko sedam parožaka.

“Ovaj `deveterac` je vjerovatno nekakva mutacija koju može napraviti samo priroda. A kolika je vrijednost trofeja, zaista ne znam. Lovočuvar je sve izmjerio, uslikao i vidjećemo šta će biti nakon bodovanja komisije što traje oko mjesec dana. Uglavnom, trofej ću najvjerovatnije darovati matičnom lovačkom udruženju”, najavio je Bogovac.

Darko se lovom bavi već 24 godine, a do sada je, osim srndaća i veprova, uspio da odstrijeli i medvjeda, vuka, šakala, tetrijeba i drugu divljač.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-odstrijelio-rijetkog-srndaca-devetoroga-foto/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot