Vogošća: Niko neće da radi kod poslodavca iz Banjaluke!

Objavljeno: 29. 7. 2016 u 13:22h

Izreka kako “u BiH nema posla” dobija sasvim drugačije značenje kad se u obzir uzme činjenica da na putu do zaposlenja vrlo često znaju stajati upravo oni kojima je posao najpotrebniji.

Često i svakodnevni primjeri iz života pokazuju u kolikoj smo mjeri podijeljeni kao društvo, te kako ni stvari osnovne, egzistencijalne prirode kao što je zarađivanje za hljeb, nisu dovoljno snažne da u drugi plan stave netrpeljivost .

Jedan poslodavac iz Banjaluke doživio je negativno iskustvo kad je, u želji da otvori novi poslovni objekat u Vogošći u blizini Sarajeva, shvatio da ne može naći radnike, budući da niko od lokalnog stanovništva ne želi raditi “za firmu iz Banjaluke”.

“Poslije mjesec dana pokušaja zapošljavanja šest radnika za objekat u Vogošći obezbjedili dva. Razlog – neće da rade za firmu iz Banjaluke. Bosno, mrtva si”, napisao je poslodavac S. T. na svom Twitteru.

U razgovoru za Klix.ba, ovaj poslodavac je pojasnio kako razvijaju lanac pekara u svim većim gradovima BiH, pa su tako planirali i u Vogošći. Dodaje kako u Sarajevu već imaju jedan objekat koji radi duže od godinu dana i kako dosad nisu imali problema.

U novoj radnji su planirali zaposliti šest radnika, no čim su došli u biro za zapošljavanje, odmah su im napomenuli da će biti problema zato što je firma iz Banjaluke.

“Naša kadrovska služba je kontaktirala biro i stavila oglas na objekat u izgradnji. U birou su nam odmah rekli da će biti problema sa radnom snagom jer je firma iz Banjaluke što je nama bilo smiješno jer već imamo deset radnika Bošnjaka u Sarajevu”, priča sagovornik Klix-a.

Nakon i u toku razgovora sa kandidatkinjama čuli su komentare kako se “moraju konsultovati sa porodicom da vide da li im je prihvatljivo da rade za fimu iz Banjaluke.” Nakon razgovora ostale su dvije osobe, a ostali se zahvalili na ponudi.

“Poslije razgovora sa kandidatima smo od nekolicine dobili odgovor da su poslije konsultacija sa porodicom odlučili da ne mogu raditi za firmu iz Banjaluke. Takođe nam je poslovođa rekao da sa oglasa za posao moramo skloniti kontakt osobu Petra i staviti neko lokalno ime tako da danas sve poslove oko zapošljavanja u tom objektu vodi kolega zadužen za veleprodaju umjesto kadrovske službe.”

S. T. je u razgovoru za Klix.ba pojasnio kako je namjera njegovog tvita bila da ukaže na i dalje prisutnu ljudsku glupost, a ne da se žali na nedostatak radnika jer će oni to u razumnom vremenu riješiti, pa taman vozili radnike sa drugog dijela grada.

Izvor: klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vogosca-niko-nece-da-radi-kod-poslodavca-iz-banjaluke/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])