Saobraćajna nekultura u Banjaluci: Kažnjeno 72 vozača i 49 pješaka

Objavljeno: 29. 7. 2016 u 15:30h

Na području Centra javne bezbjednosti Banjaluke, juče je realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju “Odnos vozač-pješak” u kojoj je sankcionisano 72 vozača i 49 pješaka.

Tokom sprovedenih aktivnosti od ukupno 99 kontrolisana vozača, sankcionisana su 72 zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Zbog prekršaja ”kretanje pješaka po kolovozu na mjestima gdje postoji trotoar ili druga površina određena za kretanje pješaka”, ”prelazak kolovoza za vrijeme trajanja zabrane prelaska na sabraćajnom svjetlosnom znaku” i ”prelazak kolovoza izvan za to obilježenih prelaza” sankcionisano je ukupno 49 pješaka.

Pomenuta akcija imala je za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/saobracajna-nekultura-u-banjaluci-kaznjeno-72-vozaca-i-49-pjesaka/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot