Akcija u Banjaluci i Laktašima: Mladić uhapšen zbog krađe, drugi u bjekstvu

Objavljeno: 29. 7. 2016 u 12:16h

U potrazi za dvojcem koji stoji iza teške krađe u benzinskoj pumpi u mjestu Kosjerovo, opština Laktaši, policija je uhapsila jednog od osumnjičenih, a u potrazi za drugim pronašla je marihuanu, saznaju “Nezavisne”.

Naime, pripadnici Policijske stanice Laktaši i Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka, juče su realizovali akciju “Citroen”, na području Banjaluke i Laktaša, koja je vođena sa ciljem pronalaska dokaza za rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine i krivičnih djela iz oblasti suzbijanja i zloupotrebe opojnih droga.

“Nakon što je izvršeno krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu u mjestu Kosjerevo, opština Laktaši 19. jula oko 0.50 časova, zbog sumnje da se radi o dobro isplaniranom krivičnom djelu izvršenom od strane najmanje dva lica, policijski službenici su preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnji sa ciljem rasvjetljavanja djela i identifikovanja izvršioca”, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Na osnovu prikupljenih saznanja, policajci su uhapsili A.A.(28) iz Banjaluke, jer se sumnjiči da je sa G.M. (24), takođe iz Banjaluke tu krađu počinio, kada su ukrali novac i razne vrste cigareta, pričinivši materijalnu štetu od oko 6.000 KM.

“Obzirom da je se lice G.M. već duže vrijeme nalazi u bjekstvu, i da je raspisana potraga za njim, zbog sumnje da bi se mogao nalaziti u stanu u Ulici krajiških brigada, opština Laktaši, juče je, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, izvršen pretres stana”, navela je Markanovićeva.

20160729091944494468

Prilikom pretresa pronađeno je i izuzeto 12 paketa marihuane, ukupne količine od oko 850 grama. Policajci su pronašli i mobilni telefon, više SIM-kartica, odjeću za koju postoje indicije da je korišćena tokom krađe u benzinskoj pumpi, kao i predmete za koje se sumnja da potiču iz pomenutog krivičnog djela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“O svim okolnostima i prikupljenim saznanjima obaviješten je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se A.A. nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se nastavi sa preduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju pronalaska drugog lica”, saopštila je Markanovićeva.

Tužilac je zatražio i da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj za krivična djela za koja postoje dokazi da su ih osumnjičeni počinili.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/akcija-u-banjaluci-i-laktasima-mladic-uhapsen-zbog-krade-drugi-u-bjekstvu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])