Banjaluka uzima novi zajam od 15 miliona evra za „Toplanu“?

Objavljeno: 28. 7. 2016 u 21:00h

Skupština grada Banjaluka usvojila je danas informaciju o mogućnosti finansiranja projekta daljinskog grijanja Banjaluke posredstvom kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 15 miliona evra.

Direktor preduzeća “Toplana” Banjaluka Mićo Milovanović smatra da je zajam EBRD najveća šansa koja se do sada pojavila za integralno restrukturisanje “Toplane”.

Projektom je predviđeno da tranša do 10 miliona evra bude namijenjena za prioritetni plan investicija, uključujući kupovinu novih kotlova na bio-masu i pripadajuća obrtna sredstva, dok će tranša do pet miliona evra biti namijenjena za “refinansiranje kupovine i instalisanja postojećih kotlova na bio-masu”.

“Da li će do toga doći, potvrdiće studije koje će razmotriti opravdanost ovog našeg nauma” rekao je Milovanović.

On je ponudu EBRD ocijenio najboljom, jer se nudi kredit od 15 miliona evra, uz kamatnu stopu od jedan odsto i grejs period od tri godine, te rok otplate od 15 godina.

Odbornik PDP u skupštini grada Banjaluka Zoran Talić rekao je da je bio uzdržan prilikom glasanja za usvajanje ove informacije, jer, kako kaže, niko nije napravio studiju ekonomske opravdanosti.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović smatra da je Grad na pragu dobre ponude, koja nije mogla ranije doći jer nije bilo partnera da podrži projekat revitalizacije sistema daljinskog grijanja.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-uzima-novi-zajam-od-15-miliona-evra-za-toplanu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot