Banjaluka: Korisnici usluga Vodovoda dužni da potpišu ugovor

Objavljeno: 28. 7. 2016 u 15:15h

Preduzeće “Vodovod” svojim potrošačima na poleđini računa, koji im stižu ovih dana, šalje i obavještenje da treba da potpišu ugovor o korišćenju javnog vodovoda i javne kanalizacije sa ovim preduzećem.

U “Vodovodu” su rekli da su svi potrošači obavezni da potpišu ovaj ugovor jer bi u suprotnom mogli biti isključeni sa vodovodne mreže.

“Aktivnosti koje se odnose na sklapanje ugovora o korišćenju javnog vodovoda i kanalizacije sprovode se od novembra 2013. godine. S obzirom na to da se mnogi nisu odazvali i potpisali ugovor, sada smo krenuli sa obavještenjima i na poleđini računa. U suštini, ugovore korisnicima uručujemo neposredno u “Vodovodu”, prilikom uvođenja novih potrošača u matičnu evidenciju, odnosno prilikom promjene vlasnika na vodovodnom priključku ili ih dostavljamo na kućnu adresu korisnika”, objasnili su u ovom preduzeću.

Ističu da je rok za potpis ugovora 15 dana od dana uručenja ugovora.

“Ugovor se pravi u dva primjerka. Jedan ostaje kod nas, a drugi šaljemo potrošaču. U slučaju da su potrošači oštetili ili izgubili dobijeni ugovor, mogu se obratiti našoj nadležnoj službi, gdje će dobiti novi primjerak ugovora”, rekli su u “Vodovodu”.

Dodaju da su potrošači zakonski obavezni da potpišu ugovor sa komunalnim preduzećem, te da se nadaju da neće biti potrebe za sankcionisanjem nesavjesnih korisnika.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-korisnici-usluga-vodovoda-duzni-da-potpisu-ugovor/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])