Mali malinar dobio udžbenike!

Objavljeno: 27. 7. 2016 u 11:32h

Јedine želje bile su mu nove knjige i da prvi put vidi Banjaluku. Želju skromnu, kao što je i Јovo – ispunila je ekipa RTRS-a koja se uvjerila da su Јovine maline zaista najslađe.

Ukusnije i slađe maline, sigurno nigdje nećete pojesti. Zato što su ove ubrane vrijednim rukama osmogodišnjeg Јovana iz mjesta Sitnica na Manjači.

Svako jutro, u zoru , osmogodišnji Јovo i sestra Јovana odlaze u malinjak koji su nedaleko od njihove porodične kuće zasadili rođaci. Nabrane maline sortiraju u plastične posudice, koje Јovo još od svoje četvrte godine, prodaje odmah pokraj puta i rodne kuće.

Drveni sto i suncobran – radno mjesto Јovana i Јovane, već danima posjećuju mnogi. A kako i ne bi kada se dobar glas daleko čuje.

“Evo vraćam se iz Makarske i došao sam ovdje samo zato što sam priču o Јovi vidio na Fejsbuku i želio sam da kupim njegove maline”, kaže jedan od kupaca.

Crni šešir da ga čuva od sunca Јovo je dobio od svog krštenog kuma. Kaže mnogi su mu nudili i stotinu maraka da ga proda – ali zna Јovo da neke stvari nemaju cijenu, pa ih je zato i odbio.

Osim što želi da posjeti Banjaluku, jede sladoled, jednog dana bi želio i da pomogne roditeljima da završe kuću kako bi braća i sestre imali svoje sobe.

Јovo je najmlađe od četvoro djece, majke Božane i oca Miloša. Miloš je od prvog do posljednjeg dana bio borac Vojske Republike Srspke. Ni od koga ne traže ništa. Svjesni vremena u kojem žive, ovi ponosni roditelji djecu uče radnim navikama. Kažu, tako mora biti – moraju da shvate da se samo od rada živi.

Od jeseni potpuno spreman, Јovo će krenuti u treći razred osnovne škole “Petar Kočić” u Sitnici. Želju da kupi udžbenike, školski pribor i posjeti Banjaluku ispunio je RTRS.

Ne zato što osmogodišnjih dječaka kojima roditelji ne mogu obezbijediti ono najosnovnije, već zato što se radom i trudom izdvojio i pokazao da će jednog dan, sigurno i on biti u prilici da pomogne drugima.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mali-malinar-dobio-udzbenike/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot