Banjaluka: 75 godina od ustanka protiv fašizma

Objavljeno: 27. 7. 2016 u 15:20h

Polaganjem vijenaca na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu u Banjaluci danas je obilježeno 75 godina od ustanka protiv fašizma u ovom kraju.

Vijence je položila delegacija SUBNOR-a, izaslanik predsjednika RS, predstavnici Vlade RS, Grada Banjaluka i mnogi drugi.

Obilježavanju godišnjice ustanka prisustvovao je veliki broj građana koji su došli organizovanim prevozom, a organizovan je i prigodan kulturno-umjetnički program.

Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, istakao je da se obilježava 75 godina od sastanaka i priprema u borbi protiv zla, okupacije, fašizma.

“Stvoreni su terori u logorima gdje je ogroman broj ljudi ubijan i na razne načine mučen. Obilježavamo istorijski datum, treba posmatrati ljude koji su u onom vremenu se znali organizovati, koji su bili hrabri i svjesni da će izgubiti život, ali u borbi protiv univerzalnog zla koje se zvalo fašizam”, rekao je Savanović.

Jasna Brkić, zamjenica gradonačelnika Banjaluke, rekla je da je ovo izuzetno značajna godišnjica za slobodarsku Banjaluku, za doprinos koji su građani dali protiv okupatora i domaćih izdajnika.

Ustanak naroda i narodnosti BiH protiv fašističke okupacije podignut je 27. jula 1941. godine na Kozari, a predvodio ga je doktor Mladen Stojanović.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-75-godina-od-ustanka-protiv-fasizma/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot