CJB Banjaluka: U tri akcije uhapšeno šest lica, šteta 245.000 KM

Objavljeno: 24. 7. 2016 u 13:47h

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka sproveli su u prvih šest mjeseci ove godine više akcija rasvjetljavanja krađa, među kojima su “Slovenac”, “Repetitor” i “Audi”, u kojima su uhapsili šest lica koja su pričinila materijalnu štetu od 245.000 KM.

U akciji “Slovenac” uhapšena su tri lica iz Banjaluke čiji su inicijali M.S. /35/, M.B. /30/ i D.M. /38/, koja su pričinila materijalnu štetu od 85.000 KM, rekla je Srni portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Oni su uhapšeni 18. februara, pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva.

“Uhapšeni su od januara prošle do januara ove godine izvršili 53 krivična djela teška krađa i krađa na području gradova Banjaluka i Prijedor i opština Srbac, Prnjavor, Čelinac, Laktaši i Gradiška”, navela je Markanovićeva.

U akciji “Repetitor”, 24. marta uhapšena su dva Banjalučanina čiji su inicijali B.J. /33/ i G.J. /38/, a koji su pričinili štetu od 30.000 KM.

“Policija sumnja da su od početka prošle godine do 23. marta ove godine na području grada Banjaluka i opština Laktaši, Gradiška, Srbac, Ribnik, Kotor Varoš i Čelinac pričinili 16 teških krađa na štetu preduzeća žM:telž Republike Srpske i žBH telekomž, ukravši 70 akumulatorskih baterija”, kaže Markanovićeva.

U akciji “Audi” uhapšen je jedan Sarajlija koji je pričinio štetu od 130.000 KM.

“Tridesetjednogodišnji muškarac iz Sarajeva čiji su inicijali E.B, uhapšen je 19. maja, a na području grada Banjaluka počinio je 33 teške krađe, provaljujući u stanove i kuće”, rekla je Markanovićeva.

Uhapšeni su nakon kriminalističke obrade, uz saglasnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, pušteni na slobodu, a protiv njih slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela teška krađa i krađa.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/cjb-banjaluka-u-tri-akcije-uhapseno-sest-lica-steta-245-000-km/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot