Ucjenjivač iz Banjaluke upao u policijsku zamku

Objavljeno: 23. 7. 2016 u 12:13h

Bogdan Galić (19) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ucijeni sugrađanina Gorana P. od koga je tražio 1.000 maraka kako ne bi objavio njegov navodno kompromitujući video-snimak, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale.

Ovaj slučaj počeo je tako što je Goran izgubio mobilni telefon u Karađorđevoj ulici na Laušu. U telefonu je bila memorijska kartica s navodnim kompromitujućim video- snimkom.

“Telefon je našao osumnjičeni Galić koji je nakon što je vidio snimak i saznao ko je vlasnik telefona razradio  plan  da se domogne novca. On je Gorana pozvao i rekao mu da mu mora dati 1.000 maraka ako ne želi da taj snimak objavi javno na internetu i društvenim mrežama” kazao je izvor blizak istrazi.

Goran je odlučio da ne daje pare ucjenjivaču, već je ovu  nelagodnost u kojoj se našao prijavio policiji.

U CJB Banjaluka potvrdili su da im je ovaj slučaj prijavljen 21. jula u četvrtak nakon čega je pokrenuta istraga. U policiji nisu mogli da kažu šta se nalazi na spornom video-snimku.

Izvor blizak istrazi je kazao da je hapšenju Galića prethodio dogovor s Goranom da ga namami u policijsku zamku.

“Goran je pozvao osumnjičenog Galića i rekao da će mu dati novac. Predložio mu je da se nađu na banjalučkom zapadnom tranzitu u ulici Krajiških brigada. Osumnjičeni je ne sluteći šta ga čeka u četvrtak oko 17 časova došao na dogovoreno mjesto” kazao je ovaj izvor.

Dodao je da su  nakon sastanka  u akciju krenuli istražioci koji su čekali sakriveni u blizini. Galić je uhapšen na licu mjesta i kod njega je pronađena  memorijska kartica sa spornim video-snimkom. Nakon kriminalističke obrade on je uz saglasnost dežurnog tužioca pušten da se brani sa slobode.

“Protiv osumnjičenog B. G. će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka. Teretimo ga za krivično djelo ucjena” navedeno je u saopštenju CJB Banjaluka.

Novi Grad

Policija iz Novog Grada uhapsila je u akciji “Snimak”, u aprilu ove godine, tri osobe zbog sumnje da su ucjenjivali Novograđanku za 12.000 evra kako njenoj porodici ne bi predali njen navodno kompromitujući video- snimak. Tada su uhapšeni Ismet Mulalić iz Bužima, Omer Ćoragić i Sanel Ćatić iz Velike Kladuše. Istragom je utvrđeno da sporni snimak nije ni postojao i da su oni sve izmislili kako bi se domogli novca.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ucjenjivac-iz-banjaluke-upao-u-policijsku-zamku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot