Banjalučanka šije odjeću za pse

Objavljeno: 23. 7. 2016 u 12:46h

Ovaj trend koji se ranije mogao vidjeti samo u inostranstvu, posljednjih godinu dana zahvatio je i naše prostore, pa se tako na ulici mogu vidjeti psi u jaknicama, kabanicama, trenerkama dizajniranim i šivenim posebno za njih.

Banjalučanka Milica Savić, koja kreira i šije odjeću za kućne ljubimce, kaže da se tim poslom počela baviti prije tri godine, kada je postala vlasnica mopsa.

“Na početku, to mi je bio hobi – šila sam odjevne predmete za pse mojih prijatelja i poznanika. Kasnije, počela sam da dobijam sve više narudžbi i cijela priča je poprimila ozbiljnije razmjere” priča Milica za EuroBlic.

Po njenim riječima, posao koji sa zadovoljstvom radi zahtjeva mnogo kreativnosti, pa tako proces od ideje do gotovog proizvoda traje i po sedam dana.

Cijene kolekcijske odjeće, poput jaknica i kabanica, zavise od zahtjevnosti dizajna i veličine psa, a najčešće je to od 20 KM. Određeni komadi zahtijevaju isključivo ručni rad, odnosno ručno šivanje iglom i koncem.

Milica ističe da ima sve više kupaca, te da se zbog toga trudi da svaki komad odjeće bude jedinstven i drugačiji.

“Najviše ljudi žele odjeću koja će njihove ljubimce zaštititi od vremenskih neprilika – kiše, snijega i vetra. Međutim, u posljednje vrijeme, mnogo je vlasnika koji insistiraju na odjevnim komadima za pse, a koji će se uklapati u njihov stil oblačenja” pojašnjava Savićeva i dodaje da brojni kupci svake sezone svoje mezimce časte novom, jedinstvenom odjećom.

Početkom jeseni svakodnevno ima narudžbe, dok je njihov broj ljeti nešto manji.

“Trudim se da uzimam dvije do tri narudžbe sedmično, jer je to maksimum koji mogu stići, s obzirom na to da sve radim sama” priča Milica.

Odjeću sa potpisom „MS“, pored ljubimaca iz RS, a najviše iz Banjaluke, ponosno šetaju i psi u gradovima regiona. Među brojnim vlasnicima koji svoje ljubimce oblače po posljednjoj modi je i Banjalučanka Stankica Stojanović.

Garderober njenog francuskog buldoga pun je jaknica, marama i majica.

“Pored toga što je simpatična i moderna, odjeća za pse je praktična i štiti ljubimce. Drago mi je što se sada i na našem tržištu mogu kupiti kvalitetni komadi, što ranije nije bio slučaj” ističe ona.

Sve više pet šopova u RS, takođe, u ponudi ima konfekciju koja je namijenjena životinjama.

Zarada

Milica Savić ističe da svaki posao u koji se uloži dovoljno truda i kom se pristupi profesionalno može da donese zaradu.

“U tome mi mnogo pomažu društvene mreže, koje su odličan način promocije, posebno rada mladih kreativaca. Ukoliko sve bude išlo po planu, nadam se da će brend biti proširen i obogaćen novim stvarima” poručuje Savićeva.

Kravate za pse

Koliko su odjevni predmeti za kućne ljubimce popularni pokazuju i intrernet oglasi.

Jakne, majice, prsluci, kabanice, trenerke, džemperi, kravate i mašnice samo su dio bogate ponude, a vlasnici koji žele da im pas bude obučen po posljednjoj modi za svaki od ovih artikala treba da izdvoje od pet do 60 maraka.

Izvor: Blic.rs/Kontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanka-sije-odjecu-za-pse/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot