Vrelina ispraznila banjalučke ulice

Objavljeno: 22. 7. 2016 u 21:46h

Nakon par dana sa niskom temperaturom za ovo godišnje doba, vrelo ljeto nam se vratilo. Živa u termometru dostigla je 33 stepena.

Fotoreporter Nezavisnih se našao u gradu i dokumentovao, ovaj, inače rijedak trenutak. Kao i uvijek, najmlađi su se rashladili na jednom od gradskih bazena ili na obalama Vrbasa ili Vrbanje, dok je širim centrom grada prolazio samo onaj kojeg je posao ili muka natjerala. Mladi su se do ranih jutarnjih sati provodili uz demo bendove i Hladno Pivo na Demofestu, pa je možda i to razlog zašto su ulice prazne. Svakako, Banjaluka je ovih dana na samom vrhu festivalskih kalendara u Evropi, tako da ćemo i zbog toga u narednih par dana u prijepodnevnim časovima prizore praznih ulica viđati malo češće.

Bilo kako bilo, naš savjet je da tokom ovih vrućina nikuda ne idete bez vode, da što više izbjegavate gazirane sokove prepune šećera, kofein, ljutu, masnu i začinjenu hranu i alkohol.

Za vrijeme velikih vrućina posebno obratite pažnju na starije osobe, hronične bolesnike i trudnice. Čujte se sa svojim bližnjima koji spadaju u neku od ovih kategorija, pa im makar pomozite sa kupovinom i poštedite ih izlaska u periodu od 13 do 19 časova. Takođe, savjetujemo mladim majkama da djecu do 2 godine ne izlažu suncu i da im obezbijede dovoljan unos tečnosti. Naravno, obratite pažnju i na vaše ljubimce ali i na napuštene mačke i pse. Ukoliko niste u mogućnosti da udomite napuštenu životinju, bar joj obezbijedite činiju sa vodom. A vašeg psa nemojte ni slučajno ostaviti u vozilu kada idete u nabavku, i njima je vruće. Srećom, dosta prodavnica imaju “parking za pse” gdje možete ostaviti čovjekovog najboljeg prijatelja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vrelina-ispraznila-banjalucke-ulice/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot