Progovorili bivši radnici: U banjalučkim vrtićima mobing i kupovina glasova!

Objavljeno: 17. 7. 2016 u 11:29h

Preko vrtića se „kupuju“ glasovi za SP, a radnici koji su bili žrtve Nataše Radulović i dalje su izloženi mobingu.

Tvrde to penzionisani radnici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u anonimnom pismu poslanom redakciji „EuroBlica“.

“Nova direktorka Jelena Kurtinović marioneta je penzionerke Mire Galić, svoje pomoćnice za vaspitno-obrazovni rad”, navode oni.

Galićeva i Kurtinovićeva su stranačke drugarice iz Socijalsitičke partije. Galićeva, koja je i aktuelna odbornica, na petom je mjestu odborničke liste SP, a penzioneri tvrde da ona i direktorka „radnicima naređuju da glasaju za nju“.

Mira Galić je u maju 2015. podnijela zahtjev za penziju, nakon čega je uzela otpremninu od oko 5.400 KM, a potom je vraćena na posao, što je izazvalo burne rasprave i u Skupštini grada.

Desetak ljudi koji su penzionisani na isti način sada traže da se i oni na isti način vrate na posao po ugovoru o djelu.

Izvori EuroBlica u Centru tvrde da Galićeva prima oko 2.000 KM mjesečno, plus 100 KM za gorivo, a ima i plaćen telefon.

“U Centru se nagomilalo toliko problema koje bi teško riješili i dugogodišnji stručnjaci, a kamoli Kurtinovićeva, koja je na funkciju došla sa mjesta nastavnice srpskog. Ona je vaspitno-obrazovni rad potpuno prepustila Miri Galić, čije su ideje odavno zastarjele”, tvrdi izvor „EuroBlica“.

Jelena Kurtinović demantuje sve optužbe, ali priznaje da se „oslanja na savjete Mire Galić“, jer je ona „profesionalac u svom poslu“.

“Mira Galić korektno radi ono što joj je povjereno ugovorom, kao i bilo koji drugi pomoćnik, a imamo ih ukupno pet. Ipak, ja sam direktorka, a svi ostali su meni podređeni”, tvrdi Kurtinovićeva.

Dodaje da je Galićevu zatekla na poziciji pomoćnika, te da je sama od republičkog inspektora rada zatražila da ispitaju zakonitost njenog ugovora.

”Nisu utvrdili nepravilnost, jer Galićeva nikada nije preuzela rješenje o penzionisanju niti je primila ijednu penziju. Svi bivši radnici Centra koji misle da imaju neko zakonsko pravo, podržavam ih da ga i traže”, rekla je Kurtinovićeva.

Mira Galić poručuje da su sve optužbe na njen račun dio predizborne kampanje, ali da će u Centru ostati dok ne napuni 65 godina.

“Ostajem, ne zato što sam ja to željela, nego mi nisu dali da odem. Odbijali su moj zahtjev da se penzionišem”, tvrdi Galićeva koja je time samu sebe demantovala, jer je na jednom od skupštinskih zasjedanja rekla da „više ne radi u Centru“.

Mobing

I penzioneri i pojedini radnici žale se na mobing u Centru, tvrdeći da je zbog pritisaka jedna radnica čak pokušala i samoubistvo.

Izmišljena pozicija

I bivša direktorka Nataša Radulović, inače vrlo aktivna u SNSD-u, poslije smjene je ostala u Centru, kako radnici tvrde, na izmišljenom radnom mjestu pomoćnika za kadrovksa pitanja.

U penziju bi trebalo da ode u avgustu, a Kurtinovićeva tvrdi da joj neće biti produžen ugovor.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/progovorili-bivsi-radnici-u-banjaluckim-vrticima-mobing-i-kupovina-glasova/||claudebot