Banjaluka: Usvojen rebalans budžeta

Objavljeno: 6. 7. 2016 u 19:27h

Na sjednici Skupštine Grada Banjaluka danas je usvojen rebalans gradskog budžeta za ovu godinu u iznosu od 138.960.000 KM, što je za 10,7 miliona KM, odnosno 8,3 odsto više u odnosu na usvojeni budžetski okvir.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović kaže da je osnova povećanja raspodjela sredstava iz suficita budžeta koji je ostvaren u prošloj godini.

“Jedan dio sredstava odnosi se na knjiženje prihoda koji su ostvareni na osnovu izgrađene infrastrukutre”, rekao je Gavranović.

U preraspodjeli budžeta takođe je bilo i nekoliko intervencija kod Centra za razvoj i unapređenje sela koji se odnose na podsticaje za razvoj poljoprivrede, seoske vodovode te intervencije u programima uređenja gradskog građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje.

Opozicija smatra da novca u budžetu nema, te da su na to i ranije upozoravali, a da je rebalans izvršen zbog predstojećih lokalnih izbora. Da nije dovoljno sredstava predviđeno za lokalne puteve, istakao je odbornik SDS-a Aleksandar Petković.

Na sjednici banjalučkog parlamenta odlučeno je i da se dodijeli poslovni prostor na korištenje Studentskom pozorištu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-usvojen-rebalans-budzeta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot