Spasavali ljude sa banjalučkog splava (Foto)

Objavljeno: 4. 7. 2016 u 14:36h

U Banjaluci je danas izvedena pokazna vježba “Sadejstvo Vrbas 2016″, u kojoj je učestvovalo 136 pripadnika Civilne zaštite RS, Policije RS i Oružanih snaga BiH.

Cilj vježbe je provjera sposobnosti određenih dijelova sistema civilne zaštite na konkretnim situacijama kada je riječ o spasavanju ljudi i dobara u elementarnim nepogodama.

Komandant Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH Radovan Ilić rekao je novinarima da je vježba održana na zajedničku inicijativu gradonačelnika i komande Kasarne “Kozara”.

“Najveći efekat ove vježbe je naša međusobna koordinacija i efekat koji ćemo postići u smislu naših dogovora da sutra možemo, u oviru pružanja pomoći civilnim organima u slučaju katastrofa, reagovati na pravi način”, istakao je Ilić.

Vježbu su na lokaciji kod tvrđave Kastel i rijeke Vrbas kod Gradskog mosta zajednički izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, Republičke uprave Civilne zaštite, te gradskih službi sistema civilne zaštite.

Tokom izvođenja metodsko pokazne vježbe ugroženi objekat bio je splav na Vrbasu, gdje je izvedeno spasavanje većeg broja ugroženih lica sa splava. Vježba se sastojala i od taktičko tehničkog zbora u okviru kojeg je održana prezentacija opreme za zaštitu i spasavanje.

Vježbu je posmatrala delegacija američkog grada Dejtona, koju predvodi gradonačelnik Nan Veli, koja boravi u uzvratnoj posjeti Banjaluci.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/spasavali-ljude-sa-banjaluckog-splava-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])