Gdje i kako će Banjalučani na ljetovanje?

Objavljeno: 3. 7. 2016 u 02:56h

33 stepena izmamila su Banjalučane na obale Vrbasa. Za neke od njih to će biti stalna stanica ovog ljeta, jer će more zamijeniti gradskim plažama i bazenima. Drugi planiraju da krenu na put.

U banjalučkim turističim agencijama ipak zadovoljni. Dobar interes za ljetovanja nije izostao, najviše za Grčku, ali i za Španiju i Italiju. Aranžmani za Tursku su ove godine naročito jeftini, ali zbog svih dešavanja u toj zemlji izostao je veći interes.

“Mi smo jako zadovoljni. Pogotovo odazivom za Grčku, nešto slabije za Tursku. Za razliku od prethodne godine, mi smo sada već popunili nekih 98 posto naših kapaciteta koje smo zakupili”, rekao je Srđan Gligić, turistička organizacija Sol Azur-Buena Vista.

“Ljudi su preusmjereni na neka druga tržišta. Zato je Španija u porastu, Italija u porastu, za Grčku je uvijek bilo veliko interesovanje, ove godine je još veće”, navodi Vanja Savić, turistička organizacija Unis Turs.

Ni interesovanje za komšijsko primorje nije opalo. Crna Gora i Hrvatska i ove godine su za mnoge standardne destinacije. Ako se ne ide u sopstvenom aranžmanu, onda se biraju vikend ture autobusom.

Najviše zbog bezbjednosti, naročito je “tanka” potražnja za ljetovanjima u Tunisu i Egiptu, priznaju u agencijama. U agencijama priznaju da za egzotične destinacije, poput Maldiva, Balija i Kube postoji interes, ali da tamo odmaraju samo oni dubljih novčanika.

 Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gdje-i-kako-ce-banjalucani-na-ljetovanje/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])