Na Petrićevcu ulicama često teku fekalije

Objavljeno: 2. 7. 2016 u 01:48h

Mještani ulica Kupreška, Zore Kovačević i Mladena Oljače u naselju Petrićevac već nekoliko godina muku muče sa loše urađenim kanalizacionim mrežama koje se sa svakom većom kišom zbog malih cijevi koje su postavljene začepe i izliju u dvorišta kuća i ostalih objekata.

Potvrdio je to Ruško Petković, predsjednik Savjeta MZ Petrićevac, navodeći da su nadležni bar tri puta upoznati sa ovim problemom i da su obećali da će uskoro izaći na teren, ali da se još ništa ne dešava.

“Problem je nastao kada su postavljali te cijevi za kanalizaciju, stavili su premale cijevi koje nisu predviđene za ovoliko naselje. Petrićevac se razvio u posljednjih nekoliko godina, što je napravilo još veći problem, mnogo kuća je priključeno na cijevi”, rekao je Petković.

Naglašava da je nevrijeme koje je prošlog vikenda zadesilo grad napravilo veliki problem i u ovom naselju, jer su se fekalije izlile u ulice i ušle u podrume mještana, među kojima je i njegov podrum bio potopljen.

“Najteže je kad poslije izlivanja kanalizacije ugrije sunce, tada se ne može podnijeti smrad. Ja nekoliko puta dnevno perem dvorište, ali ništa ne vrijedi, i tako skoro svaku kišu se s tim problemom borimo”, naglasio je on.

Mile Žeželj, mještanin Ulice Mladena Oljače, kaže da svaka veća kiša napravi veliku štetu za ove ulice jer iz šahtova voda izbija nekad čak i do pola metra.

“Nadležnim sam predložio način na koji se može riješiti ovaj problem, a to je da se prespoje cijevi iz Ulice Zore Kovačevića u Kuprešku i da se na taj način rasterete ove cijevi”, istakao je Petković.

Iz Gradske uprave su nam rekli kako ove godine nisu planirana sredstva za sanaciju kanalizacione mreže u ove tri ulice.

Naveli su da su ove godine planirani radovi na sanaciji kanalizacije u ulicama Slobodana Jovanovića i Eugena Kumičića, te završetak kanalizacije u Moravskoj i Prištinskoj ulici.

izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/na-petricevcu-ulicama-cesto-teku-fekalije/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot