Brišu zgradu iz školskog dvorišta na Starčevici

Objavljeno: 2. 7. 2016 u 11:53h

Izmjena regulacionog plana “Jug 3” za podnožje Starčevice kojom bi u budućnosti bila izbjegnuta mogućnost da stambena zgrada nikne u dvorištu Osnovne škole “Branko Radičević” biće na sjednici Skupštine grada 6. jula. Inicijativu za promjene uputio je Savjet roditelja učenika pomenute škole.

Direktor OŠ “Branko Radičević”  Darija Mićić je rekla da bi se ukoliko Skupština grada donese odluku o izmjeni regulacionog plana dio zemljišta bio vraćen ovoj obrazovnoj ustanovi.

“Prema trenutnom regulacionom planu koji je usvojen 2005. godine na prostoru zapadno od škole planirana je izgradnja zgrade. Na inicijativu savjeta roditelja tražili smo da se taj problem riješi. Nismo željeli da dođemo u situaciju da eventualnim sprovođenjem tog dokumenta u praksi jednog dana dobijemo zgradu u našem dvorištu” kazala je Mićićeva.

S obzirom na to da ova škola ima preveliki broj učenika ali ne i dovoljno učionica Mićićeva je naglasila da bi usvajanjem izmjena regulacionog plana bila otvorena mogućnost da se u budućnosti dograde nove učionice ili sportski sadržaji.

“U planu jeste dogradnja i ona je potrebna ali kada će to biti moguće teško je reći. Za sada nemamo obavještenja iz Ministarstva prosvjete i kulture RS da postoji obezbijeđen novac za tu namjenu.  Čak i ako u neko dogledno vrijeme ne dođe do proširenja kapaciteta škole naši učenici bar mogu biti sigurni da će imati dvorište sa zelenom površinom u kojem mogu provesti vrijeme u igri i druženju  na velikom odmoru – kazala je Mićićeva.

I u Odjeljenju za društvene djelatnosti su objasnili da su izmjenom RP “Jug 3” željeli sačuvati zemljište kao bi ga škola mogla upotrijebiti za svoje potrebe.

Smatraju da je najbolje rješenje za rasterećenje ove škole izgradnja novog objekta u naselju Ada, čime bi se drastično smanjio broj djece.

U Ministarstvu prosvjete i kulture su rekli da u ovoj godini nisu predviđena sredstva za dogradnju OŠ “Branko Radičević”.

“Imamo zahtjeve za dogradnju objekta zbog velikog broja učenika ali i zahtjev građana Ade za izgradnju nove škole u tom naselju. U skladu sa mogućnostima i raspoloživim sredstvima, Ministarstvo će nastojati da podrži ovakve inicijative u saradnji sa Gradom – rekli su u resornom Ministarstvu.

Bez produženog boravka

U OŠ “Branko Radičević” će iduće školske godine zbog velikog broja učenika prostoriju predviđenu za produženi boravak đaka pretvoriti u učionicu. Kako je ranije objasnila direktor Darija Mićić to je bilo  jedino rješenje jer su upisali 248 prvačića a u predmetnoj nastavi dobijaju jedno odjeljenje više.

“Starčevici i dijelovima grada koji  gravitiraju našoj obrazovnoj ustanovi potrebna još jedna škola. Imamo više od 1.600 đaka i samo sa novim objektom može biti riješen problem” kazala je Mićićeva. 

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/brisu-zgradu-iz-skolskog-dvorista-na-starcevici/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot