Vjeroučitelj tvrdi da je pokušao da spriječi, a ne da izazove incident kod džamije u Vrbanji

Objavljeno: 29. 6. 2016 u 14:54h

Branko Pačavra, koji je prošle sedmice uhapšen zajedno s Ljubišom Božićem zbog remećenja javnog reda i mira kod džamije u Vrbanji, rekao je za “Nezavisne” da nije učestvovao u incidentu već da je pokušao da ga spriječi.

Kako kaže, izložen je javnoj sramoti iako nije mogao puno toga da učini.

“Bio sam suvozač u Božićevom automobilu i nisam znao da će se na putu prema kući zaustaviti kod vrbanjske džamije. Kada sam uvidio Božićeve nezrele namjere da tu izađe iz auta i da se pomoli Bogu, zamolio sam ga i sprečavao da ne izlazi jer je to veoma neprimjereno i opasno zbog nažalost prisutnih vjerskih tenzija u BiH. Nisam izlazio iz auta i molio sam ga da idemo kući, upravo zbog toga da ne bih ispao saučesnik u gluposti, što može da potvrdi i od mene visokocijenjeni vrbanjski hodža”, tvrdi Pačavra.

Kako je rekao, cijeli život se druži s Bošnjacima, o čemu mogu da posvjedoče mještani Vrbanje.

“I sam sam vjernik, tačnije vjeroučitelj, učestvovao sam u međureligijskim dijalozima za mir, nikada nisam uvrijedio nijednu religiju, a kamoli vjerski objekat, vjernike i molitvu, o čemu će da posvjedoči ako Bog da krajnji rezultat sudske istrage”, zaključio je Pačavra.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vjeroucitelj-tvrdi-da-je-pokusao-da-sprijeci-a-ne-da-izazove-incident-kod-dzamije-u-vrbanji/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])