Gradonačelnik o upisu djece u vrtiće: Uskoro javna lista slobodnih mjesta

Objavljeno: 28. 6. 2016 u 16:26h

“Najkasnije do septembra biće objavljena lista slobodnih mjesta u vrtićima kako bi bio smanjen broj djece koja čekaju na upis. Već sam zakazao sastanak sa rukovodstvom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.”

Ovo je juče izjavio gradonačelnik Slobodan Gavranović naglasivši da bi uz to trebalo da bude gotova i evidencija koja će pokazati koliko dugo su pojedini mališani na listi čekanja za upis.

“Postoje dvije koncepcije o novom načinu upisa djece u vrtić: jedna je stalni otvoreni konkurs pod određenim uslovima i procedurama ili konkurs pred početak školske godine kada se najviše mjesta oslobađa upisom djece u prvi razred”, kazao je Gavranović.

Istakao je da Centar mora dostaviti na saglasnost novu sistematizaciju radnih mjesta koja neće uključivati pet pomoćnika direktora, već jednog.

“U Centru nema viška zaposlenih, potrebni su im ljudi u tim oblastima, ali ne moraju biti pomoćnici direktora već šefovi službi”, kazao je Gavranović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelnik-o-upisu-djece-u-vrtice-uskoro-javna-lista-slobodnih-mjesta/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot