Banjaluka: Radnica prisvojila novac od registracije vozila

Objavljeno: 28. 6. 2016 u 15:08h

“Policija je u proteklih 30 dana rasvijetlila tri krivična djela iz prošle godine “teška” više od 70.000 maraka.”

Ovo je juče na konferenciji za novinare izjavio načelnik Sektora kriminalističke policije u Centru javne bezbjednosti Banjaluka Darko Novković.

Rasvijetljeni su zloupotreba povjerenja, kojom je budžet RS oštećen za 56.000 maraka, krađa 12.000 KM iz sefa preduzeća “Hidroinžinjering” i pljačka 2.300 KM sa benzinske pumpe u Srpskim toplicama.

Kako “Glas Srpske” saznaje za zloupotrebu je osumnjičena radnica privatnog preduzeća za posredovanje i registraciju vozila u Banjaluci Gordana Ernaut.

Kako su rekli u policiji, navodeći inicijale, Ernautova se tereti da je od januara 2013. do avgusta 2015. godine u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist tokom registracije automobila uzimala novac za plaćanje raznih poreza, a koji nije uplaćivala na račun javnih prihoda.

“Ona je novac zadržavala za sebe, a kao dokaz o uplati prilagala je uplatnice sa drugim imenima, fiktivne i neovjerene uplatnice”, objasnio je Novković.

Dodao je da je policija protiv nje podnijela izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog krivičnog djela zloupotreba povjerenja.

Osim ovoga, policajci su rasvijetlili i krađu sefa iz firme “Hidroinžinjering” u Banjaluci za koju se tereti Dejan Kostić i Aleksandar Vasojević iz Banjaluke. Prema podacima iz policije, krađa je počinjena u noći između 8. i 9. avgusta prošle godine. Oni su osumnjičeni da su provalili u pomenuti objekat i počinili pljačku.

Policija će protiv njih tužilaštvu Banjaluci podnijeti izvještaj zbog teške krađe.

Dragan Jokić iz Šipova tereti se za pljačku na benzinskoj pumpi u Srpskim toplicama. On se tereti da je 5. maja prošle godine maskiran upao na pomenutu benzinsku pumpu i prijeteći oružjem radniku oteo više od 2.000 KM. Nakon što je pokupio plijen, on je pobjegao.

Jokić je nakon saslušanja u policiji pušten na slobodu i protiv njega će policija podnijeti izvještaj zbog krivičnog djela razbojništvo.

Uplatnica

Gordana Ernaut odranije je poznata policiji. Ona je tokom akcije “Uplatnica”, koja je sprovedena lani, osumnjičena da je zloupotrebama tokom registracije više vozila u Banjaluci nezakonito zaradila 5.340 maraka. Njoj je tada na teret stavljeno da je prilikom produžavanja saobraćajnih dozvola na osnovu punomoći vlasnika auta prilagala neovjerene kopije uplatnica poreza i naknada koje nikada nije platila. Ona je od njih uzimala novac za te naknade, ali ga je zadržavala za sebe.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-radnica-prisvojila-novac-od-registracije-vozila/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])