Uhapšena dvojica Banjalučana koji su vrijeđali vjernike u džamiji

Objavljeno: 25. 6. 2016 u 10:50h

Dvojica Banjalučana uhapšena su u četvrtak veče nakon što su vrijeđali vjernike muslimane okupljene na ramazanskoj molitvi u džamiji u banjalučkom naselju Vrbanja.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Ljubiša Božić i Branko Pačavra, inače svršeni bogoslov koji nikad nije rukopoložen i koji nije radio kao pravoslavni sveštenik.

Očevici, koji su bili prisutni te večeri, kažu kako je Pačavra dovezao Božića ispred džamije nešto poslije 22 časa, nakon čega je ovaj kroz dvorište ušao u objekat i krenuo da psuje vjernike govoreći im veoma pogrdne i uvredljive riječi. Takođe, kako tvrde, u ruci je imao nož.

“Vidjelo se da su pijani. Pozvali smo policiju koja je veoma brzo došla, uhapsila ih i odvela”, ispričao nam je jedan od njih.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) u Banjaluci su nam potvrdili dobar dio riječi vjernika, ali ne i da je jedan od njih imao nož.

“Nemamo takve informacije. Policiji je prijavljeno kako dva lica narušavaju javni red i mir vikom i galamom. Službenici stanice policije Obilićevo izašli su na lice mjesta i lišili slobode LJ.B. i B.P., a alko-testiranjem je utvrđeno kako obojica imaju alkohola u krvi”, rečeno nam je u petak u banjalučkom CJB-u.

Dodaju kako je o svemu obaviješteno i Okružno tužilaštvo u Banjaluci, koje se izjasnilo kako u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela tako da će cijeli slučaj biti okončan prekršajnim prijavama. Jedan od Srba koji živi u blizini džamije kaže kako ne poznaje nijednog od dvojice izgrednika, ali da osuđuje ovakvo ponašanje.

“Ovdje mir gradimo godinama i ne treba nam neko ko očigledno ne zna da se ponaša i poštuje tuđe”, poručio je on.

U petak smo stupili u kontakt i sa Mufidom Omerčićem, imamom u Vrbanji, koji je poručio da ne želi davati bilo kakve izjave o ovom slučaju, te nas je uputio na adresu banjalučkog muftijstva, u kojem takođe nismo uspjeli pronaći sagovornika.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uhapsena-dvojica-banjalucana-koji-su-vrijedali-vjernike-u-dzamiji/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])