Banjaluka: Novi asfalt u devet ulica

Objavljeno: 18. 6. 2016 u 10:14h

Putari u gradu su zasukali rukave i imaju pune ruke posla. U ulici Radoja Domanovića već je postavljen novi sloj asfalta, dok je na Bulevaru Živojina Mišića uklonjen stari pohabani kolovoz. Novo ruho dobiće čak devet ulica u užem centru grada.

Rekonstrukcije ulica i trotoara, u koje će ove godine biti uloženo 866.000 maraka, biće realizovane u naredna dva mjeseca. Da radovi dobro napreduju u petak su se uvjerili gradonačelnik Slobodan Gavranović i načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

“Sve ide kako smo planirali. Apelujemo na vozače da budu strpljivi zbog gužvi koje se stvaraju zbog radova” istakao je Gavranović.

Posebno se osvrnuo na glavnu ulicu u Boriku.

“Na Bulevaru Živojina Mišića narednih dana radiće se  nivelacija šahtova, a novi sloj asfalta biće postavljen u narednih deset dana. Isto će biti urađeno u dijelu ulica Srpskih ustanika, Dr Vojislava Đede Kecmanovića, Milana Radmana, Pave Radana, Miloša Matića, Krajiškoj i Vida Simurdžića” kazao je Gavranović.

Napomenuo je da je prethodnih dana urađena rekonstrukciji autobuskog stajališta u Ljevčanskoj ulici i da će to isto biti urađeno i kod “Lesnine”, sa obje strane saobraćajnice.

“U punom jeku je i rekonstrukcija trotoara u ulicama Skendera Kulenovića i Kozarskoj, a isti radovi su  planirani u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Za rekonstrukciju autobuskih stanica i trotoara biće potrošeno oko 121.000 KM ” kazao je Gavranović.

Novaković je rekao da će ove godine biti asfaltiran veći broj makadamskih saobraćajnica, na šta će biti potrošeno 204.000 KM.

“U ulici Tunjice već je počela priprema terena za postavljanje asfalta, a planirano je da isto uskoro uradimo i na većem broju makadamskih puteva” kazao je Novaković.

Istakao je da radove jedino mogu prolongirati loši vremenski uslovi.

“Počela je i izgradnja kanalizacije u ulici Slobodana Jovanovića u Centru dva, a po završetku radova i ovdje ćemo postaviti novi asfalt” kazao je Novaković.

Odzvonilo makadamima

Makadam bi uskoro trebalo da bude prošlost u dijelovima ulica Petra Velikog, Mlađe Ćusića, Nenada Kostića, Dane Ćutkovića, Kozarskoj, Živka Nježića, Bilećkoj, Prvog krajiškog proleterskog bataljona, Podgoričkoj, Šargovačkoj, Jovana Raškovića, Milana Bankovića, ulici 16. NOU brigade i drugim.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-novi-asfalt-u-devet-ulica/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot