Aleksandar Kelečević najbolji student ETF-a mentor gimnazijalcima

Objavljeno: 18. 6. 2016 u 09:03h

Ovaj student s prosjekom 9,85 se sjeća da je prvi kompjuter dobio kao šestogodišnjak, rastavljao ga je i sklapao samo kako bi nešto naučio o njima. Nisam neko ko poništava ispite i obnavlja godine da bi imao što bolji prosjek, kao ni rob svojih obaveza, a ako želim nešto danas da naučim, to ću i naučiti, kaže Aleksandar Kelečević (21), trenutno najbolji student Elektrotehničkog fakulteta, koji nesebično svoje znanje prenosi na učenike Gimnazije.

Naime, ovaj student treće godine ETF-a i mladi programer već tri godine je mentor učenicima Gimnazije u sklopu projekta “Pitam da”, koji se sprovodi u toku školske godine.

Kelečević je bivši učenik banjalučke Gimnazije. Prema njegovim riječima, zainteresovanih učenika za informacione tehnologije ima dosta. U svakom razredu postoji nekoliko djece koja žele više da nauče, ali jednostavno zbog plana i programa ne može se svakom učeniku posvetiti određeno vrijeme.

Zbog toga u kampu “Pitam da” ima tridesetak učenika koji usvajaju i nadograđuju znanja iz IT (informacione tehnologije) sektora.

“Ideja projekta ‘Pitam da’ je da ja kao neko stariji, ko je prošao takmičenja i imam iskustva iz oblasti IT, učenicima predstavim nešto novo, nešto što će njih vjerovatno zainteresovati, a neće moći čuti na redovnoj nastavi. Sve ovo će ih pripremiti kada pokucaju na vrata neke IT kompanije”, objašnjava Kelečević o svom mentorskom radu.

Ovaj student s prosjekom 9,85 ističe da mu u ovom projektu pomaže i profesor Željko Grbić, koji je zajedno s Aleksandrom proglašen za najbolje mentore na ovogodišnjem “Inostu”, a njihovi učenici su i nagrađeni.

“Imam mnogo više iskustva od vršnjaka, baš zbog toga što nisam čekao da me neko usmjeri na pravi put. Učio sam na svojim greškama, a danas na trećoj godini fakulteta mogu reći da sam prošao mnogo više od prosječnog studenta ETF-a”, navodi Kelečević.

Sjeća se da je prvi kompjuter dobio kao šetogodišnjak, rastavljao ga je i sklapao, samo kako bi nešto naučio o njima.

“Kasnije sam išao na razna takmičenja iz informatike kao srednjoškolac, a svoje znanje usavršavam na fakultetu kao i na praktičnoj nastavi koju imam u jednoj od IT firmi”, navodi Kelečević, koji se u budućnosti vidi u ulozi predavača.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/aleksandar-kelecevic-najbolji-student-etf-a-mentor-gimnazijalcima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])