Prikupljanje donacija za projekat „Terapijsko jahanje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama“

Objavljeno: 13. 6. 2016 u 14:34h

Triglav osiguranje, zajedno sa Radio-televizijom Republike Srpske organizuje pomoć u prikupljanju novčanih sredstava za pokretanje projekta „Terapijsko jahanje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama“  u organizaciji Kluba specijalnih sportova „Banja Luka“.

Terapijsko jahanje se u Evropi primjenjuje od ranih pedesetih godina prošlog vijeka. Korištenjem ove terapije značajan napredak može se postići kod velikog broja poremećaja, stanja i bolesti kao što su: mišićna distrofija, cerebralna paraliza, Daunov sindrom, smetnje sa vidom i sluhom, autizam, multiplusklerozu, amputacije, poremećaje u učenju kao i poremećaje pažnje sa hiperaktivnošću (ADHD). U Republici Srpskoj, do danas, ne postoji ovaj vid terapije dok je u regionu njena primjena dala izuzetne rezultate.

Nosilac ovog projekta je Klub specijalnih sportova koji postoji već osam godina i jedini je sportski kolektiv ovog tipa u Republici Srpskoj. U proteklom periodu članovi kluba su na brojnim državnim i regionalnim sportskim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate i osvojili 34 medalje.

Za postizanje vidljivih efekata ove terapije, potrebno je obezbijediti jednogodišnju realizaciju projekta, za čiju realizaciju je potrebno angažovati posebno obučene fizioterapeute te konja specijalno dresiranog za ovu namjenu. Ukupni troškovi za nesmetanu relaizaciju ovog projekta iznose 100.000 KM. Za razliku od zemalja u regionu, gdje je ovaj vid terapije finansiran iz budžeta, kod nas relaizacija ovog projekta zavisi isključivo od donacija i humanosti dobrih ljudi, koje ovim putem prikupi Klub specijalnih sportova kao neprofitna organizacija.

Ovaj projekat predstavlja početak razvoja terapijskog jahanja u republici Srpskoj, te Vas ovom prilikom pozivamo da ga podržite i time pomognete socijalizaciju, integraciju i kvaliteniji život djece i omladine sa razvojnim poteškoćama.

Osim poziva na humanitarni broj 1457 akciju možete podržati i uplatom donatorskih sredstava na broj žiro računa: 56209980740819-35  NLB Razvojna Banka Banja Luka.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1179

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prikupljanje-donacija-za-projekat-terapijsko-jahanje-za-djecu-i-omladinu-sa-posebnim-potrebama-2/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])