Banjaluka: Gradske plaže uređene za nastupajuću ljetnu sezonu

Objavljeno: 9. 6. 2016 u 07:27h

Sve glavne gradske plaže na obalama Vrbasa i Vrbanje pokošene su i očišćene od smeća, tako da su spremne za vrele ljetne dane i kupače. Na najposjećenijoj gradskoj plaži kod Zelenog mosta, popularnoj Abaciji i ovog ljeta dežuraće spasilačke ekipe.

Ovo je “Glasu Srpske” potvrđeno u  Gradskoj upravi.

“Na plaži Abacija će od sredine mjeseca u funkciji biti  tuševi i česme, a biće postavljena i četiri javna toaleta. Napomenuli bismo da je izgrađena kompletna infrastruktura na tom području, a posjetiocima su između ostalog na raspolaganju sportski tereni i igralište za djecu. Spasioci Ronilačkog kluba “Buk” počeće da rade kada vremenski uslovi to dozvole, tačnije čim na plaži bude veći broj kupača”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodaju da će za rad spasilačke službe iz budžeta grada biti izdvojeno 4.000 KM a njihov rad biće organizovan u skladu sa procjenom rizika.

Pored obala Vrbasa, u vrelim ljetnjim danima brojni Banjalučani osvježenje traže na Vrbanji i Suturliji. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbanja Bogdan Marjanović kaže da je zadovoljan uređenjem tri glavne plaže na Vrbanji, ali da na njima ni ove godine nema spasilaca.

“Prilikom redovnog uređenja obala na plažama Zeleni vir, Stari mlin i kod “brane” pokošena je trava a sređeni su i prilazi sa obala do vode. Prve dvije plaže su rađene po projektu i opremljene su skakaonicama, javnom rasvjetom te kantama za smeće i mjestima za roštiljanje”, istakao je Marjanović.

Mještanin naselja Zeleni Vir Slaviša Popović, kaže da su plaže na Vrbanji svake godine sve posjećenije.

“Vrbanja je neuporedivo toplija od Vrbasa, pa mnogi dolaze da se kupaju u Zelenom viru. Smatram da bi trebalo da bude nekoliko spasilaca raspoređeno i na rijeku Vrbanja, jer se u njoj ranijih godina mnogo ljudi utopilo”, kazao je Popović.

Bazeni

Za razliku od gradskih plaža, na svim gradskim bazenima su obezbijeđene spasilačke službe. Tako će na bazenima “Akvana” i “Fortuna”, u zavisnosti od broja posjetilaca u jednoj smjeni dežurati od dva do pet spasilaca. Na Gradskom olimpijskom bazenu u smjeni su uglavnom po dva spasioca.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-gradske-plaze-uredene-za-nastupajucu-ljetnu-sezonu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])