Banjaluka: Postavljena tabla za parking bez aparata

Objavljeno: 8. 6. 2016 u 09:19h

Mnogi vozači koji žele da se parkiraju na novom parkingu u Ulici Stevana Mokranjca u Novoj varoši zbunjeni su zato što ne znaju gdje da plate jer je tu postavljena tabla za parkiranje, ali ne i aparat, pa ih moraju tražiti u okolnim ulicama.

Vanja M., mještanin ove ulice, kaže da je naplata parkinga počela 23. maja, a parking aparat nije postavljen, pa su oni vozači koji ne plaćaju SMS-om zbunjeni.

“Zvao sam nadležne i oni su mi rekli da se aparat nalazi stotinak metara dalje u skroz drugoj ulici. Ako čovjek nema uz sebe telefon ili dovoljno na računu da plati SMS porukom, ko mu može garantovati da neće, dok ode do aparata i vrati se, dobiti kaznu za neplaćanje”, kaže Vanja.

Iz Odsjeka za parkinge i garaže obrazlažu da u ovoj ulici nije postavljen parking automat zato što ih nemaju dovoljno na raspolaganju.

“Međutim, ima nekoliko automata u Masarikovoj ulici, u Ravnogorskoj i Dragiše Vasića, a postoji i naplata parkinga putem SMS-a, tako da će svako ko tu parkira bez parking karte biti kažnjen”, kaže Branimir Papić, šef Odsjeka za parkinge i garaže.

On dodaje da je uvođenje naplate parkiranja i dodjele povlaštenih karata u ovoj ulici olakšalo stanarima iz okolnih zgrada.

“Dobra stvar je to što sada možemo da kupimo godišnje karte i sigurno imamo parking mjesto, za razliku od ranije kada smo bili primorani da automobil nekad ostavimo tamo gdje mu nije mjesto”, kaže Nebojša Dvizac, mještanin.

Plaćanje SMS-om i preko drugih operatera Korisnici usluga mobilnih operatera “Eronet” i “BH telekom” od početka juna mogu platiti parking putem SMS poruke. Branimir Papić, šef Odsjeka za parkinge i garaže, rekao je da su stvoreni svi tehnički uslovi i plaćanje parkinga SMS-om, osim pretplatnicima “M:tela” i pretplatnicima “Eroneta” i “BH telekoma”.

“Za jedan sat parkiranja u prvoj zoni poruku treba poslati na broj 083 51 01, dok je za isto vrijeme parkiranja u drugoj zoni potrebno poslati poruku na broj 083 51 00. Za cjelodnevno parkiranje u prvoj zoni broj je 083 51 02, a u drugoj 083 51 03”, naveli su iz Odsjeka.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-postavljena-tabla-za-parking-bez-aparata/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])