Banjaluka: Uskoro parking za 150 auta i autobusa kod Zavoda Dr Miroslav Zotović

Objavljeno: 2. 6. 2016 u 08:01h

Gužve i vozila parkirana na saobraćajnici kod Zavoda za ortopediju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” uskoro bi trebalo da postanu prošlost.

Na prostoru nedaleko od raskrsnice puteva za Slatinu i Priječane, preko puta ulaza u Zavod sa njegove zadnje strane, biće izgrađeno novih 150 parking mjesta.

Tako će biti rasterećen ulaz u ovu čuvenu ustanovu za oporavak i rehabilitaciju, jer trenutno i pristupna saobraćajnica služi kao parkiralište. S tim se slaže i direktor Zavoda dr Goran Talić.

“Biće to značajna pomoć grada Zavodu. Svaki dan imamo oko 1.000 pacijenata i gužve na prilazu našoj zdravstvenoj ustanovi su zaista velike. Novi parking donijeće rasterećenje”, rekao je Talić.

Gradska uprava raspisala je tender za izbor izvođača radova  izgradnje parkinga za potrebe ove zdravstvene ustanove.

“Izgradnja parkinga pored mjesta za automobile obuhvatiće i izgradnju oborinske kanalizacije i postavljanje javne rasvjete”, rekli su u Gradskoj upravi.

Pored 150 mjesta za automobile, novi parking će imati i četiri mjesta za autobuse.

“Procijenjena vrijednost radova je 460.000 KM”, kazali su u Gradskoj upravi.

Predsjednik mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić je rekao da je grad uvidio da je izgradnja parking prostora jedan od prioriteta kako za one koji posjećuju Zavod, tako i za mještane Priječana.

“Vozila su do sada stajala duž saobraćajnice, a sada će slika biti drugačija i saobraćaj bezbjedniji”, rekao je Tojagić.

Dodaje da su imali najave da će parking biti rađen u sklopu sanacije novog puta za Priječane.

U preduzeću “DVD inžinjering” koje sanira prošle godine otvoren novi put za Priječane, kažu da bi po njihovim procjenama radovi trebalo da budu završeni za desetak dana.

“Trenutno se rade odvodi koji su uzrokovali oštećenja. Biće završeni prije nego što počne izgradnja parkinga”, rekli su u ovom preduzeću.

Testiranje

Predsjednik mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić očekuje da na novom putu, čije je asfaltiranje u toku, budu izvršena i testiranja.

“Potrebno je to jer se pokazalo da posao iz prvog puta nije urađen kako treba. Načuo sam da su ta testiranja rađena, te da bi sada trebalo da bude sve u redu”, rekao je Tojagić.

Paprikovac

Brojni građani i udruženja apeluju na gradske i republičke vlasti da što prije počne izgradnja i parkinga na području  Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na Paprikovcu.

“Saobraćajne gužve na prilazu bolnici i njenoj okolini su užasne i izgradnja parking prostora je prijeka potreba. Pješaci u ulici Dr Jovana Raškovića moraju hodati kolovozom jer su trotoare zauzela vozila”, kažu mještani, pacijenti i oni koji dolaze u UKC RS.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-uskoro-parking-za-150-auta-i-autobusa-kod-zavoda-dr-miroslav-zotovic/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot