Đaci završnih razreda Gimnazije, Tehničke i Muzičke škole spustili zavjesu na ovogodišnje proslave

Objavljeno: 30. 5. 2016 u 07:25h

Uži centar proteklog vikenda bio je okupan ljepotom i mladošću, jer je nekoliko stotina maturanata Gimnazije, Tehničke i Muzičke škole “Vlado Milošević” “okupiralo” ovaj dio grada.

Uz pjesmu i smijeh učenici Tehničke škole proslavili su u petak veče završetak školovanja. Potom su u subotu đaci završnih razreda Gimnazije i Muzičke škole “Vlado Milošević” zajedno proslavili maturu u Kulturnom centru Banski dvor i tako spustili zavjesu na ovogodišnje maturske večeri.

Tradicionalno, učenici Tehničke škole okupili su se u školskom dvorištu i u pratnji roditelja, rodbine i prijatelja proslavili kraj školovanja uz nezaobilazno fotografisanje, igru, pjesmu i zvuke truba.

Vidno uzbuđen, Slađan Gajić, mašinski tehničar, kaže da još nije svjestan da je završio srednju školu.

“Nedostajaće mi sve vezano za školu, a ekskurzija će mi ostati urezana u pamćenje cijeloga života”, rekao je Gajić.

Park “Petar Kočić” bio je prepun slavljenika, rodbine i prijatelja na maturi učenika Gimnazije. Blicevi su sijevali na sve strane, jer se trebalo uslikati sa svima, a i trud 290 gimnazijalaca prilikom izbora haljina i odijela morao je da bude ovjekovječen.

Dimitrić Marko, koji je završio Gimnaziju društveno-jezičkog smjera, kaže da će školovanje pamtiti po prijateljima, izlascima, druženju i dobrim profesorima koji su mu prenijeli važna znanja.

Dvadesetak đaka Muzičke škole “Vlado Milošević” okupilo se ispred Hrama Hrista Spasitelja kako bi napravili fotografije za pamćenje.

“Škola mi već nedostaje, pamtiću je po nastupima, ali najviše će mi u sjećanju ostati druženje sa drugarima iz klupa. Nadam se da ćemo svi ostati u kontaktu”, kazao je Igor Babić, koji planira da nastavi školovanje na Akademiji umjetnosti.

Njegova profesorica informatike Aleksandra Popović blistala je od sreće na ispraćaju još jedne generacije.

“Učenicima sam poželjela da budu vrijedni i da rade na sebi”, rekla je Popovićeva.

Uspjeh

Direktor Gimnazije Zoran Pejašinović rekao je da je ovo jedna od najljepših proslava u proteklih deset godina.

“Dodijelili smo nagrade za 15 učenika koji su nas uspješno predstavljali na takmičenjima, one koji su imali izostanaka. Učenika generacije nismo proglasili jer procedura izbora nije završena a proglašenje će biti 16. juna kada se diplome budu dodjeljivale”, rekao je Pejašinović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/daci-zavrsnih-razreda-gimnazije-tehnicke-i-muzicke-skole-spustili-zavjesu-na-ovogodisnje-proslave/||claudebot