Duško Račić se nagodio sa banjalučkim Osnovnim sudom

Objavljeno: 27. 5. 2016 u 09:11h

Sudija Osnovnog suda u Banjaluci prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je bivši načelnik UKC RS Duško Račić potpisao sa tužiocem, prenosi reporter ATV-a.

Na današnjem ročištu izrečena mu je zatvorska kazna od šest mjeseci – koja se može preinačiti u novčanu od 18.000 KM – kao i novčana od 5.000 KM.

Račić je optužen za falsifikovanje medicinske dokumentacije i primanje mita, a to je ustanovljeno u akciji “Loto” u kojoj su otkrivene prevare sa invalidskim penzijama.

Račić je na ročištu odmah pitao kada će moći da preinači zatvorsku kaznu u novčanu. Pored Račića, o sporazumima je danas trebalo da se raspravlja i u slučajevima doktora Milice i Stanka Obradovića. Stanko Obradović danas se nije pojavio na ročištu, a ono je odgođeno za 31. maj.

Doktorica Milica Obradović je promijenila iskaz, odustala od sporazuma o priznanju krivice, i izjasnila se da nije kriva. Njen slučaj preuzeće drugi sudija, a Obradovićevoj će se suditi isto kao i ostalim optuženima koji su negirali krivicu.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/dusko-racic-se-nagodio-sa-banjaluckim-osnovnim-sudom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot