Zalužani: Zmije gmižu iz divlje deponije! (Foto)

Objavljeno: 26. 5. 2016 u 11:01h

Čak šest zmija pronađeno je posljednjih desetak dana na divljoj deponiji koja se nalazi u ogranku Ulice Put srpskih branilaca 151 u naselju Zalužani, tvrde mještani, zbog čega traže hitno uklanjanje tog otpada.

y

Nevenka Radanović, mještanka iz ove ulice, kaže da su se u tom otpadu počele leći zmije, te da nema dana da neko ne vidi barem jednu.

“Prije dva dana ubili smo jednu, koja je bila na trotoaru prema kući. Zmije su se počele leći na otpadu koji je pola metra od puta. Tu je dovezeno svega, vire tepisi, kauči, malter… Imam dvoje unučadi i strahujem za njih jer se igraju vani”, kaže Radanovićeva.

Na žalbe mještana ogranka Ulice Put srpskih branilaca 151 zbog ranije odloženog krupnog otpada, na parceli koja je svega nekoliko metara od njihovih kuća, Komunalna policija je juče naložila vlasniku da tu divlju deponiju ukloni.

Prema riječima mještana, divlja deponija je tu nastala prije godinu dana, a kasnije su mnogi nesavjesni pojedinci počeli noću da istovaraju otpad, ali i uginule životinje. Mještani tvrde da su problemi krenuli prvo od žene od koje su i sami kupili placeve prije nekoliko godina.

“Otpad je tu neko dovezao za Ankicu Todić koja se bavi prodajom nekretnina, od koje smo i mi kupili placeve. Ovo nigdje nema, tu su 22 kamiona smeća istresena prošle godine u maju, komšije su brojale kada je dovoženo, a prijavili smo to odmah drugi dan. Dešavalo se da kada nam dolaze gosti autima tu udare na kamenje, a i djeca su mi rekla da ako ne riješimo to sa deponijom neće dovoditi unučad jer ima zmija”, priča Nenad Savić, mještanin čija je kuća preko puta divlje deponije.

20160525181710000000

U Komunalnoj policiji potvrdili su prijave građana i vlasniku zemlje dali pet dana da izvrši uklanjanje smeća i građevinskog materijala, a po isteku roka kažu da će kontrola biti ponovljenja.

Spomenutu Ankicu Todić smo pokušali kontaktirati, kako bismo provjerili da li ju je Komunalna policija obavijestila o preduzetim mjerama, ali se nije javljala na telefon koji smo dobili, dok su nam u Agenciji za nekretnine u kojoj radi juče rekli da je na terenu.

Izvor: Nezavisne / Foto: V. Stojaković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zaluzani-zmije-gmizu-iz-divlje-deponije-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot