Učenici Građevinske škole proslavili maturu: Sjaj i pjesma na đačkom rastanku

Objavljeno: 26. 5. 2016 u 07:22h

Blistav izgled, smijeh, pjesma i trubači, kao i prethodnih dana, bili su dekor Trga Krajine gdje su učenici Građevinske škole počeli proslavu maturske večeri. Mjesta za tugu zbog rastanka sa drugarima nije bilo, jer će, kako kažu, zauvijek čuvati svoja prijateljstva.

Mladost i ljepota bili su u punom sjaju a maturanti su zajedno sa profesorima prodefilovali centrom grada. Duga kolona protezala se do hotela “Bosne”, gdje su i proslavili matursko veče.

Okupljanje učenika Građevinske škole, nije prošlo nezapaženo od brojnih prolaznika koji su se divili njihovom besprekornom izgledu. Ponosni roditelji, nisu se odvajali od svojih mezimaca, a pokoja suza radosnica, bila je nezaobilazna. Zagrljajima i buketima cvijeća, @nte su ispratili i najbliži prijatelji i rodbina, koji su došli da im pruže podršku i fotografišu ih u najelegantnijem izdanju.

Geodetski tehničar Dajana Vujasinović kaže da će zauvijek pamtiti maturu.

“Emocije su pomiješane a i zanimljivi smo jedni drugima ovako dotjerani i elegantni. Sve to pomalo djeluje zbunjujuće. Bili smo sjajna družina. Matursko veče je možda posljednje na kojem ćemo se okupiti u ovolikom broju i to mi pomalo izaziva sjetu na brojne zajedničke trenutke”, kazala je Vujasin, koja planira da upiše studije u Beogradu.

I arhitektonski tehničar Jovica Brkić, kaže da će mu u najljepšem sjećanju ostati drugari iz školskih klupa.

“Nadam se ipak da će se naše prijateljstvo nastaviti, pa na maturi nema mjesta za tugu. Uspjeli smo da završimo važno poglavlje u našim životima, i sada nastavljamo dalje.  Upisaću arhitekturu i njegovati stara prijateljstva ali i sticati neka nova”, rekao je Brkić.

On je veliku pažnju izazvao originalnim izgledom jer je za razliku od modernih odijela u koje su bili obučeni njegovi školski drugovi on bio odjeven u tradicionalnu zmijanjsku narodnu nošnju.

“Nošnju koja je tradicija Manjače sam posudio u KUD “Sveti Sava”, čiji sam dugogodišnji član. Na mojoj košulji su ručno vezeni motivi zmijanjskog veza, koji je karakterističan za te krajeve i na koje se ponosim. Cilj mi je bio originalan i drugačiji izgled i mislim da sam u tome uspio”, kazao je Brkić.

Profesori

Profesor praktične nastave Jasmina Ćulum, kaže da se škola oprostila od jedne dobre generacije.

“Onoliko koliko smo mi uspjeli da ih naučimo, toliko će i ponijeti znanja u dalji život. Nadam se da će to znanje i dalje razvijati kako bi jednoga dana postali uspješni i ostvareni ljudi. Poručujem im da daju sve od sebe, jer su to dobra i vrijedna djeca”, kazala je Ćulum.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ucenici-gradevinske-skole-proslavili-maturu-sjaj-i-pjesma-na-dackom-rastanku/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])