Učenici Tehnološke škole proslavili maturu: Drugarstvo iz školskih klupa za cijeli život

Objavljeno: 25. 5. 2016 u 07:41h

Fotografisanjem za uspomenu i dugo sjećanje, igrom, pjesmom i ponekom suzom u oku maturanti Tehnološke škole oprostili su se od srednjoškolskih dana uz nadu da vrijeme i obaveze neće raskinuti prijateljstvo stečeno u školskim klupama.

U raskošnim haljinama i elegantnim odijelima 180 maturanata u društvu roditelja, rodbine, prijatelja i sugrađana već tradicionalno se okupilo na Trgu Krajine, gdje su uz zvuke truba počeli sa slavljem.

Miloš Tešić, grafički tehničar, kaže da mu školske klupe i drugari već sada nedostaju.

“Matura je ispit zrelosti i mislim da smo kao generacija to uspješno položili. Sada smo na prekretnici. Svako od nas će svojim putem, ali drugarstvo i vrijeme koje smo zajedno proveli u školski klupama biće uspomena za cijeli život. Već mi nedostaju drugari, ali drago mi je što sam završio srednju školu i napravio važan korak u životu”, rekao je Tešić.

Dodao je da planira da nastavi dalje školovanje i da upiše pravo.

“Vidim sebe tu i nadam se da ću biti uspješan u daljem obrazovanju”, kazao je Tešić.

Naoružani osmijehom sa zadovoljstvom su pozirali i fotografisali se sa svima, jer, kako kažu, matura je samo jednom u životu.

Nevena Kovačević je stekla diplomu frizera i planira da se zaposli u struci.

“Nedostajaće mi školske klupe, drugari i profesori. Teško se navikavam na to da nisam više srednjoškolka, ali i to se moralo desiti. Želim da uživam u ovim trenucima koji se dešavaju jednom u životu, a onda na posao”, rekla je Kovačevićeva.

Direktor škole Dejan Čutura kaže da maturantima u životu sigurno neće sve biti kao u bajci, ali kakav god da put izaberu nešto će naučiti.

“U oficijalnom dijelu programa nagrađeni su učenici generacije Nedeljka Jaslar za treći i Radmila Jandrić za četvrti stepen”, rekao je Čutura.

Dodao je da se prvi put desilo da od 204 na maturu dođe 180 maturanata.

Do hotela “Bosna”, gdje je proslava nastavljena do kasno u noć, maturanti su stigli defileom kroz Gospodsku ulicu.

Profesor

Profesor njemačkog jezika Kosovka Švraka blistala je od sreće i zadovoljstva što ispraća još jednu generaciju.

“Mojim đacima sam poželjela puno sreće i zdravlja, jer je to najvažnije. Onima koji nastavljaju školovanje želim uspjeh, a oni koji planiraju da rade da što prije nađu posao”, rekla je Švraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ucenici-tehnoloske-skole-proslavili-maturu-drugarstvo-iz-skolskih-klupa-za-cijeli-zivot/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])