Deponija u Zalužanima: Mještani u strahu od zaraze i zmija

Objavljeno: 25. 5. 2016 u 11:50h

Prije nekoliko dana pored ulice Put srpskih branilaca u naselju Zalužani kod Banjaluke istresena su 22 kamiona smeća prilikom čega je stvorena ogromna deponija.

“Dok nisam bio kod kuće dotjerano je smeće i istovareno tri metra od ulazne kapije u moje dvorište. Po fasadi kuće i dvorištu rasuo se sloj prašine i učinjena mi je šteta”, rekao je u razgovoru za Klix.ba unesrećeni mještanin Nenad Savić kojem deponija pravi velike probleme.

Savić je problem odmah prijavio inspekciji, ali ona nije učinila ništa konkretno da bi se deponija dislocirala.

“Na deponiji se ugnijezdio veliki broj otrovnih zmija koje čine da se okolno stanovništvo osjeća nesigurno, a mnogi strepe da im se gmizavci ne uvuku u domove”, kaže Savić.

Mještani svakodnevno bacaju smeće pa umjesto da se deponija ukloni ona je iz dana u dan sve veća.

“Ljudi bacaju svašta, čak i uginule piliće i mačke, sa deponije se širi nesnosan smrad, a pribojavamo se da ne dođe do zaraze”, žali se Savić i dodaje da će, ako grad ne učini ništa sa deponijom, biti primoran sam organizovati dislociranje ovog smeća.

“Nije mi jasno čemu onda služi Gradska čistoća”, zaključio je Savić.

Izvor: klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/deponija-u-zaluzanima-mjestani-u-strahu-od-zaraze-i-zmija/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot