Banjaluka: Samohrani otac koji brine o bolesnoj kćerki traži posao čuvara

Objavljeno: 25. 5. 2016 u 10:05h

Banjalučanin Darko Vujinović, samohrani otac bolesne djevojčice, kaže da mu je prijeko potreban posao, jer sada kako je nezaposlen žive od socijalne pomoći i ne može svojoj Sari, koja boluje od cerebralne paralize, da omogući sve što joj treba.

Supruga i majka ih je, kaže Darko, napustila prije pet godina, a on je preuzeo ulogu oba roditelja. Rijetko kada s tim novcem od socijalne pomoći, kako kaže, izdrže do kraja mjeseca. Ono što bi im najviše pomoglo je da tata Darko dobije posao kao noćni čuvar, kako bi preko dana mogao šestogodišnju Saru da vodi u vrtić i da se brine o njoj.

“U brizi oko Sare pomažu mi roditelji, koji su mi ogromna podrška, ali oni su takođe nezaposleni”, ističe Darko i dodaje da već nekoliko godina ne može da nađe zaposlenje. Iako bolesna, razdragana djevojčica ide u vrtić i, kako kaže tata Darko, vaspitači mu mnogo pomažu u njenom odgoju, pišu Nezavisne novine.

Kako priča Darko, biti samohrani roditelj veliki je izazov, a još kada imate i dijete kojem je potrebna posebna briga i koje ovisi o vama u svakom trenutku, potrebni su velika količina upornosti, strpljivosti, hrabrosti i snage.

“Budući da je Sara u kolicima treba joj moja pomoć svakog trena i svaki dan je borba, ali za svoje dijete ništa nije teško”, priča Darko.

Ono što je potrebno ovoj maloj porodici je pomagalo za pomoć pri kupanju, budući da je Sara sad već velika djevojčica. Sara je inače i strastveni navijač FK Borac, pa se oduševi svaki put kad ode na Gradski stadion.

Prije neki dan ovu porodicu su posjetili i članovi HO “Budimo ljudi”, te su im odnijeli paket hrane i pelene za Saru.

Ukoliko je neko u mogućnosti da pomogne ovom ocu može da se javi na broj telefona 066/431-441.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-samohrani-otac-koji-brine-o-bolesnoj-kcerki-trazi-posao-cuvara/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot