Banjaluka: Ništa od bašta za socijalno ugrožene?

Objavljeno: 25. 5. 2016 u 08:14h

Projekat obezbjeđivanja bašta za socijalno ugrožene, koji je pokrenulo UG “Centar čovjek” Banjaluka, po svemu sudeći, neće zaživjeti jer se za njega prijavilo tek nekoliko porodica, ali i za njih je, kako kažu, zemljište u Motikama predaleko jer nemaju novca za plaćanje prevoza do tamo.

Potvrdili su to u ovom udruženju, iz kojeg kažu da je bio slab odziv za projekat.

“Uslov je bio da su porodice socijalno ugrožene, samohrani roditelji sa više djece. Prijavilo se pet-šest porodica, a zemljište je maksimalno deset kilometara od grada. Oni kažu da im je to daleko jer nemaju novca za plaćanje autobusa. S obzirom na to da je proljetna sjetva već pri kraju, vidjećemo da li se će neko prijaviti na jesen”, rekla je Marica Kovačević-Stefanuti iz UG “Centar čovjek” Banjaluka.

Iz Udruženja “Četiri plus” kažu da su se prije desetak dana obratili Stevi Mirjaniću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, za pomoć višečlanim porodicama koje imaju zemlje.

“Tražio sam da Ministarstvo pruži podršku u proizvodnji našim članovima koji imaju puno zemlje. Tako bi se od socijalnih slučajeva mogli dobiti poreski obveznici”, rekao je Jovan Radovanović iz ovog udruženja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nista-od-basta-za-socijalno-ugrozene/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot