Ulica razvedenih muškaraca u banjalučkom naselju Rebrovac

Objavljeno: 24. 5. 2016 u 10:49h

Postoje mjesta sa velikim brojem neženja, sa porodicama koje broje najmanje desetak članova, ali ima i onih neobičnih kao što je dio Rebrovca gdje samo u jednoj ulici, i to Dujke Komljenovića živi veliki broj razvedenih muškaraca – čak 37!

To su oni koji su okusili čari bračne zajednice, a potom se odlučili da dalje kroz život idu samostalno ili sa drugom ženom. Muškarci iz jednog kraja, starosti od 28 do 60 godina, okupili su se proteklog vikenda na druženju, kako oni vole da kažu, “raspuštenaca”. Inicijator i najmlađi među njima Milan Petrušić (28) rekao je da se ne ponose činjenicom što su razvedeni, ali da je pozitivno u cijeloj priči to što se iz tih i novih brakova izrodilo oko stotinu potomaka.

“Ideja da se družimo došla je sasvim slučajno. Dio nas je bio na rekreaciji i ušli smo u priču povodom jednog od razvoda. Iznenadili smo se kada smo počeli da nabrajamo ko se sve razveo iz naše ulice. Došli smo do broja 37! Onda smo riješili da se okupimo. Odštampali smo na majicama slogan “Slomljena srca”, onako, zbog simbolike, i potrudili se da lijepo provedemo dan. Planirali smo i da skupimo nešto novca koji bismo uplatili u humanitarne svrhe, ali, nažalost, nisu se svi odazvali. Neki su izostali zbog manjka novca, a neki vjerovatno iz straha od bivših i sadašnjih žena”, rekao je Petrušić, koji iz relativno kratkog braka ima dvije kćerkice.

Na ovo druženje, organizovano u nedjelju popodne, došli su i neki koji su se razvodili dva i više puta. Bilo je i onih koji su sreću pronašli tek u drugom braku, ali i stanovnika ulice Dujke Komljenovića koji su odlučili da se više ne žene. Jedan od onih koji ne bi više da staju na “ludi kamen” je Radenko Dujaković (58).

“U braku sam proveo 22 godine. Ne znam tačno zbog čega sam se razveo. Život je taj koji je vukao konce. Drago mi je što imam dvoje djece, ali nikada se više ne bih ženio”, kazao je Dujaković.

Njegove komšije Saško Marković i Aleksandar Docić tvrde da su sreću pronašli u drugim brakovima.

“Nismo mi nikakvi čudaci. Ima među nama i intelektualaca i privatnika i ljudi sportskog duha, poput Saška koji svaki dan prehoda i pretrči oko 40 kilometara. Neki od nas su nezreli ušli u brak, neki napravili pogrešne izbore, a ima malo i sudbine. Ponosan sam što imam petoro djece iz dva braka, ali i presrećan sa drugom suprugom. Ne treba se samo predavati i gubiti vjeru u ljubav”, poručio je Docić.

Druženje uz iće, piće i muziku potrajalo je do kasno u noć, a po pjesmi se moglo osjetiti da razočaranju nema mjesta već samo pozitivnom gledanju na život i njegove zamke.

Udruženje

Druženje razvedenih muškaraca iz ulice Dujke Komljenovića moglo bi postati tradicija.

“Planiramo da se svake godine okupljamo i možda osnujemo i neko udruženje. Planiramo iduće godine da okupimo i razvedene muškarce iz nekih drugih ulica i naselja”, rekao je Milan Petrušić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ulica-razvedenih-muskaraca-u-banjaluckom-naselju-rebrovac/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot