Raspisan konkurs za dodjelu stipendija “Dr Milan Jelić”

Objavljeno: 24. 5. 2016 u 12:11h

Ministarstvo nauke i tehnologije RS raspisalo je juče drugi po redu konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda “Dr Milan Jelić” studentima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj, BiH i inostranstvu za školsku 2015/2016. godinu.

U konkursu, koji je otvoren do 23. juna, navedeno je da će studentima drugog ciklusa studija biće dodijeljeno sedam stipendija od po 5.000 KM, dok će pet vlasnika indeksa trećeg ciklusa dobiti od po 10.000 KM.

“Na konkurs se mogu javiti studenti koji u dodiplomskim akademskim studijama nisu obnovili nijednu akademsku godinu. Pravo na stipendiju imaju i studenti koji su u dodiplomskom studiju imali prosječnu ocjenu najmanje 9,5, odnosno 9,00 za studente dodiplomskog studija na univerzitetima rangiranim do 200. mjesta na Tompsonovoj ili Šangajskoj rang-listi”, navedeno je u konkursu.

Studenti koji konkurišu za stipendiju ne smiju imati više od navršenih 28 godina.

Prijava na konkurs dostavlja se na obrascu koji je dostupan na internet stranici Fonda “Dr Milan Jelić” www.fondacijamilanjelic.org i Ministarstva nauke i tehnologije. Prijava se može preuzeti i u Fondu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/raspisan-konkurs-za-dodjelu-stipendija-dr-milan-jelic/||claudebot