Banjaluka: Učenici Škole učenika u privredi proslavili maturu

Objavljeno: 24. 5. 2016 u 07:24h

“Neraskidiva prijateljstva i divne uspomene će nas najviše vezivati za godine provedene u srednjoškolskim klupama.”

To su poručili maturanti Škole učenik u privredi koji su u nedjelju proslavili maturu.

Trg Krajine već tradicionalno je bio domaćin dotjeranim maturantima te vidno uzbuđenim roditeljima koji su sa ponosom ispratili svoju djecu u svijet odraslih.

Slavljeničku atmosferu upotpunilo je i prisustvo rodbine te mnogobrojnih prijatelja i sugrađana tako da je na trenutke u moru prisutnih bilo teško i vidjeti sada već bivše srednjoškolce.

Okruženi velikom pažnjom i “naoružani” osmijesima i dobrim raspoloženjem neumorno su se slikali. Kako su rekli “od srednje škole se opraštaju samo jednom u životu” i osim dobrog provoda najvažnije je da imaju i dobre fotografije koje će biti odličan podsjetnik u budućnosti. Veliko veselje u hotelu “Bosna” potrajalo je do dugo u noć.

Maturska svečanost za tekstilnog tehničara Nikolinu Trubajić ne bi bila toliko lijepa bez prisustva porodice za koju kaže da je njena najveća podrška u životu.

“Drago mi je što sam završila školu ali nedostajaće mi prijatelji ali i profesori, posebno Zorica Dukić, koja mi je predavala sve stručne predmete i profesor srpskog jezika Zorica Šešum”, kazala je Trubajićeva.

Istakla je da želi postati fizioterapeut.

“Već godinama treniram košarku i željela bih da ostanem dio sporta i radim nešto što volim”, kazala je Trubajićeva.

Prijatelji i nezaboravna druženja će najviše nedostajati i  električaru Dejanu Aničiću.

“Za nas počinje nova etapa u životu i žao mi je što se rastajemo, ali sam i sretan što je ovaj važan dio života iza nas i što smo zajedno uspjeli završiti školu”, kazao je Aničić.

Šumarski tehničar Vladimir Kasalović je rekao da je u prethodnim godinama bilo i dobrih i loših trenutaka.

“Loše ću ostaviti iza sebe a dobre ću uvijek pamtiti i oni su uvijek vezani za dobra druženja”, kazao je Kasalović.

Uz nezaobilaznu svirku trubača maturanti su prodefilovali Gospodskom ulicom do hotela “Bosna”  gdje je proslava trajala do kasno u noć.

Vuković

Direktor Škole učenika u privredi Dragoljub Vuković  je rekao da je ove godine imaju 115 maturanata.

“Želim im puno sreće, zdravlja i uspjeha u njihovim životnim planovima bez obzira da li je u pitanju dalje školovanje, osnivanje porodice ili da se što prije zaposle”, kazao je Vuković i dodao da  je proslava mature prošla u najboljem redu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ucenici-skole-ucenika-u-privredi-proslavili-maturu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot