Banjaluka: Propao nov put od pola miliona maraka

Objavljeno: 23. 5. 2016 u 14:28h

Put prema banjalučkom naselju Priječani, koji je svečano otvoren u avgustu prošle godine već je toliko propao da mu je neophodno kompletno presvlačenje. Stanovnici naselja ljuti su na gradsku vlast.

Kažu da je vožnja sada gora i nebezbjednija nego prije asfaltiranja.

Za osam mjeseci koliko je star, put za Priječane osam puta je saniran, a trenutno je zbog rupa i oštećenja lakše voziti makadamom, bijesni su stanari ovog banjalučkog naselja.

Odmah nakon puštanja u funkciju, na putu dužine svega pola kilometra, počele su da se pojavljuju rupe.

Izgradnja puta koštala je više od 500 hiljada maraka.

U Upravi grada Banjaluka kažu da je izvođač radova, Inženjering DVD, nekvalitetno asfaltirao put, ali će ga sanirati o svom trošku, a radovi su, kako tvrde, već počeli.

U Priječanima međutim ne vjeruju da će time njihovi problemi biti riješeni. Stanar Priječana Slobodan Radumilo, koji je građevinski inženjer, tvrdi da je podloga za asfalt nekvalitetna i da krpljenje asfalta neće riješiti problem jer će se rupe ponovo pojavljivati.

Stanari tvrde da nije adekvatno ugrađen ni sistem za odvod atmosferskih voda, što je put i bez rupa tokom zime čini neupotrebljivim.

Stari put kroz Priječane postavljen prije nekoliko decenija, u boljem je stanju od novog koji je star manje od godinu dana, kažu stanari, što je najbolji dokaz kvaliteta gradnje.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-propao-nov-put-od-pola-miliona-maraka/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot