Poznati iz Banjaluke: Kad će taj vikend za omiljene rituale

Objavljeno: 22. 5. 2016 u 13:55h

Poslije radne sedmice mnogi jedva čekaju vikend da se malo odmore i uživaju u aktivnostima koje obožavaju ili se posvete hobiju.

Slobodno vrijeme uglavnom provode na dva načina –  pasivno i aktivno. Pasivno obično uključuje gledanje televizije, čitanje knjiga, izlaske s prijateljima u kafić i slično. Aktivno provođenje slobodnog vremena najčešće je vezano uz bavljenje sportom, različite hobije i slično.

Izuzetak nisu ni poznate ličnosti, sportisti, voditelji, pjevači koji kad ne rade tokom vikenda uživaju u onim dragim aktivnostima koje ih posebno usrećuju i opuštaju.

Neki od njih su nam otkrili svoje rituale u slobodnim trenucima.

Vanja Mišić, pop pjevačica iz Banjaluke, koja je ovih dana u fokusu javnosti zbog singla “Prstima”, ističe da oni u porodici već godinu i po imaju bebu, pa je igranje s njom omiljena zabava svima.

“Sa bebom Ivom smo kolektivno podjetinjili. Takođe, svaki slobodan trenutak koristim da vozim bicikl, napravim ručak, ali i da radim na muzici”, kazala nam je Vanja.

Sportista Boris Raspudić, fudbaler banjalučkog Borca, ističe da u slobodno vrijeme voli da šeta, vozi bicikl i obožava prirodu.

“Slobodno vrijeme provodim sa porodicom i društvom, a ako je u pitanju ljeto, onda sam negdje pored vode”, kaže ovaj fudbaler Borca.

Danijel Dakić, voditelj na RTRS-u, zastupa stav da javne ličnosti treba da dio slobodnog vremena posvete pružanju javne podrške i saradnjom sa organizacijama kojima treba takva podrška.

“Ambasador sam udruženja “Budimo ljudi” pa često pomažem na različite načine i po potrebi. Takođe, aktivno se bavim promocijom urbane kulture jer sam uključen u kampanjama Exit i FreshWave festivala. Rado se odazivam i dajem podršku kulturnim institucijama pa sam se tako našao i u kampanji biblioteke ‘Njegujmo srpski jezik'”, naveo je Dakić. U svim tim akivnostima ulovi se vremena za porodicu i prijatelje pa su roštilji i odlazak na kafu njegovi najdraži rituali.

Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, kaže da svaki slobodan momenat koristi da provede sa najbližima, sa sinom i suprugom.

”Uglavnom boravimo u prirodi, nemam poseban hobi, osim kada imam vremena volim da pogledam film ili utakmicu”, kaže Klokić i dodaje da je druženje sa prijateljima obavezno.

Miljka Brđanin, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, kaže da su joj omiljeni rituali kafa i čitanje novina u pidžami.

“U posljednje vrijeme redovno vježbam i treniram, a takođe volim da šetam po prirodi, da obilazim sela i planine”, kaže Miljka. Omiljeno joj je da sa sinom, koji je u pubertetu, gleda seriju “Državni posao”. “Slobodno vrijeme posvetim i ljudima koje volim, sebi i svakako da uživam”, istakla je ova glumica.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/poznati-iz-banjaluke-kad-ce-taj-vikend-za-omiljene-rituale/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])