Počela sanacija klizišta u Adi (Foto)

Objavljeno: 20. 5. 2016 u 12:12h

U Banjaluci je danas počela rekonstrukcija dijela magistralnog puta Banjaluka-Čelinac-Kotor Varoš u naselju Ada u dužini od 800 metara, a vrijednost investicije je 811.750 KM.

ada1

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović istakao je značaj sanacije magistralnog puta kojim je grad povezan sa okruženjem.

“Godinama postoji problem sa podzemnim vodama koje su oštetile puteve i ugrozile bezbjednost saobraćaja, a do sada nismo uspjeli da trajno riješimo ovo pitanje”, rekao je Gavranović novinarima.

ada2

On je dodao da će ovim projektom biti riješen i problem skupljanja padavinskih voda.

Saradnik za informisanje preduzeća “Putevi Republike Srpske” Natalija Kostrešević rekla je da su sredstva za rekonstrukciju obezbijeđena iz kreditnih sredstava Svjetske banke, posredstvom projekta sanacije hitnih šteta od poplava koje su se dogodile 2014. godine.

ada3

Kostreševićeva je navela da izvođač radova, preduzeće “Niskogradnja” iz Laktaša, ima 120 dana rok za završetak radova, koji će biti izvođeni u dvije faze.

“Prva faza podrazumijeva sanaciju trupa puta, dok će druga faza obuhvatiti sanaciju klizišta iznad samog magistarlnog puta”, rekla je Kostreševićeva novinarima.

ada4

Ona je dodala da će za vrijeme radova vozila saobraćati naizmjenično jednom trakom, na šta će vozači biti upozoreni adekvatnom signalizacijom.

Stručni nadzor obavljaće Institut za građevinarstvo Banjaluka, a generalni direktor ovog instituta Slobodan Stanarević naveo je da će u prvoj fazi biti sanirano 250 metara puta i da će ova dionica biti proširena za nekoliko metara.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pocela-sanacija-klizista-u-adi-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])