Banjaluka: Prijete štrajkom zbog izmijenjene linije 13B

Objavljeno: 16. 5. 2016 u 07:25h

Sindikat “Autoprevoza” prijeti štrajkom i obustavljanjem saobraćaja, ukoliko se autobusi preduzeća “Aldemo turs” na liniji 13B Lazarevo – Novo groblje sa nove izmijenjene ne vrate na prvobitnu trasu.

Predsjednik sindikata “Autoprevoza” Žarko Đukić kaže da je “Aldemo turs” od 1. maja nezakonito izmijenio liniju bez ikakvog tendera i saglasnosti drugih autoprevoznika.

“Ta linija sada ide našom trasom, ispred naših linija 13A i 10 i bukvalno krade naše putnike. Po pravilu ne bi smjeli da mijenjaju trasu bez tendera, koji je već jednom potpisan i nema mijenjanja. Zanima nas ko je njima to odobrio i na koji način? Oni stvaraju gužve pa dolazi do kašnjenja naših autobusa”, priča Đukić.

On je istakao da je Sindikat “Autoprevoza” uputio dopis gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću u kojem mu predočava ovaj problem, ali i upozorava na to da se radnici “Autoprevoza” neće libiti stupanja u štrajk, ukoliko im zahtjev ne bude ispunjen.

“Čekamo samo zvaničan odgovor iz Gradske uprave pa ćemo postupiti kako budemo morali”, kazao je Đukić.

Iz Gradske uprave su rekli da linija 13B izmijenjenom trasom saobraća ispred linija 1, 6, 8, 9, 10, 13A, 13, i 13C prevoznika “Pavlović turs”, “Bočac turs”, “Autoprevoz” i “Rale turs”.

“Ako ćemo slikovito 13B zauzima četiri odsto polazaka svih ovih linija ili na svaka 24 polaska nekih drugih linija, naiđe pomenuti autobus. Moramo reći da on jedini prolazi pored Medicinske škole. Učenici te škole su nas često zvali nakon izmještanja terminala “Medicinska elektronika”, da se ova linija koriguje na ovaj način. Bilo im je otežano presjedanje iz drugih na autobus 13B, ka školi. Stigao je i zvaničan zahtjev iz mjesne zajednice Pobrđe”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodaju da je ovo eksperimentalna trasa i da će nakon analize biti donesena konačna odluka.

Pokušali smo u petak da stupimo u kontakt sa vlasnikom “Aldemo tursa” Momom Vujasinom kako bismo čuli i njegov stav, ali on nije odgovarao na telefonske pozive.

Trasa

Linija 13B je starom trasom saobraćala od Novog groblja do “Kosmosa” u kojem je i Medicinska škola. Odatle je izlazila u ulicu Skendera Kulenovića i išla ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića do Narodnog pozorišta RS, a zatim pored “Medicinske elektronike” izlazila na zapadni tranzit. Kod crvenih zgrada u Rosuljama se isključivala ka “Metalu”, a zatim u Budžaku iz ulice Knjaza Miloša skretala na Bulevar Milutina Milankovića, ponovo na tranzit. Potom je prolazila pored Poslovne škole i kasarne “Kozara”. Novom trasom linija je skraćena za tri kilometra.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-prijete-strajkom-zbog-izmijenjene-linije-13b/||claudebot